Energierekening

Energierekening vergelijken? De energierekening ontvangt u van uw energieleverancier en is één van de grootste terugkerende uitgaven voor het huishouden. Al het gebruik van energie (stroom en gas) worden allemaal in rekening gebracht via de energierekening.

Op de energierekening staan alle energiekosten: Waaronder de energielevering (prijs per kwh en prijs per m3), vastrecht, heffingskorting, ode, kolenbelasting, energiebelasting en eventuele administratiekosten. Afhankelijk van bij welke energieleverancier u klant bent betaalt u meer of minder per maand. Hieronder ziet u bij welke aanbieder u de laagste energierekening krijgt.

Energierekening vergelijken en verlagen

Het is goed mogelijk dat u fors kunt besparen. U kunt bij ons eenvoudig de kosten van uw energie vergelijken met andere energieleveranciers. Zo weet u snel en simpel welk energie aanbod voor uw situatie het meest voordelig is. Met Energievergelijking.nl vergelijkt u de huidige energietarieven met uw eigen tarieven. U krijgt een volledig overzicht met alle energiekosten van alle energieleveranciers. Het overzicht is gesorteerd op prijs. De goedkoopste energieleverancier staat direct bovenaan!

Vaste energiekosten in de energierekening

energierekening vergelijkenNaast de kosten voor het verbruik van stroom en gas betaalt u ook zogenaamde vaste kosten, dit noemen we ook wel het vastrecht. Vastrecht is een vast bedrag van ongeveer 2 euro oplopend tot wel 7 euro. Dit is afhankelijk van welke energieleverancier uw energie levering verzorgt. U betaalt vastrecht voor de meterhuur, onderhoud van de stroomkabels en gasleidingen. Vastrecht wordt ook via uw energierekening in rekening gebracht.

Overige kosten en heffingen

De belastingdienst krijgt ook een deel via de energierekening. We betalen namelijk BTW maar ook Opslag Duurzame Energie en de energiebelasting. We betalen deze kosten eerst aan de energieleveranciers en zij dragen dit weer af aan de belastingdienst. Dus hoe meer energie en gas er thuis wordt verbruikt hoe meer de belastingdienst ontvangt. De kans is groot dat de Opslag Duurzame Energie en energiebelasting in 2018 weer verhoogd worden. Op die manier wordt onze energierekening dan ook weer duurder.

Energierekening herzien

Energierekening herzien? Verstandig. In Nederland betalen meer dan 70% van alle huishoudens teveel voor hun energie. Dit komt vooral omdat zij nog een standaard energiecontract hebben. Wanneer zij een contract zouden laten samenstellen op basis van hun persoonlijke energiebehoefte en hun eigen voorkeuren, kunnen zij al snel honderden euro’s besparen oplopend tot wel 700 euro per jaar.

Verlaag uw voorschotbedrag en bespaar

U kunt het stijgen van uw energierekening voorkomen door adequaat op te treden en opnieuw uw energiekosten berekenen. Daardoor voorkomt u de stijging en bespaart u juist. De goedkoopste energieleverancier 2018 staat namelijk te popelen om u als nieuwe klant te kunnen binnenhalen. Vergelijk nu en houdt geld over de komende maanden. De energierekening controleren zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van uw verbruik. Maar u kunt daarmee ook uw voorschotbedrag verlagen.

 

Energierekening
29 beoordelingen 9.7 gemiddeld