Energieverbruik berekenen

Energieverbruik berekenen? Loopt het energieverbruik de spuigaten uit? Of zijn er andere oorzaken waardoor uw energieverbruik te hoog is? Op basis van uw energieverbruik kunt u de energiekosten van alle energieleveranciers berekenen en vergelijken. Het werkt heel simpel. Start de energievergelijker en kies het aantal personen in uw huishouden en klik op “Bereken nu”. Wij laten u dan op basis van het energieverbruik zien wie de goedkoopste energieleverancier is.

Energieverbruik berekenen

Het energieverbruik van een gemiddeld huishouden is 3.500 kilowattuur (kWh); het gemiddelde gasverbruik is 1.600 kubieke meter. De totale energierekening bedraagt, inclusief vastrecht, ruim 1.400 euro (prijspeil 2015/2016). Dit lag drie jaar terug nog op €1900 per jaar, dus zo ziet u hoe de energieprijzen al gedaald zijn. U wilt toch ook €500 besparen op uw energierekening en leuke dingen ervan kopen? Wacht dan niet langer en bekijk eens wat de huidige energiemarkt doet door alle prijzen te vergelijken van elke energieleverancier.

Energieverbruik verminderen

U wilt uw energieverbruik juist terugdringen en meteen geld besparen ermee. Logisch. Volgens onderzoeken van milieuorganisatie’s is de verwachting dat steeds meer consumenten hun eigen stroom willen gaan opwekken, immers zonnepanelen zijn niet meer zo prijzig als voorheen. De verwachting zegt: Over 12 jaar in 2025 zal ruim 15% van de Nederlanders zijn eigen duurzame elektriciteit gaan opwekken zonnepanelen of windenergie wie zal het zeggen?. Maar vooralsnog is dat toekomstmuziek en moeten we nu handelen naar het heden. U kunt al kiezen voor duurzame energie die geleverd word door een energieleverancier. U kunt dit namelijk aangeven in onze vergelijker. Zo krijgt u al het aanbod van duurzame energie te zien. Over het algemeen betreft het product dan windstroom afkomstig van windmolens. Een hele goede keuze waar u niet meer extra voor hoeft te betalen. Dus leg uw energieverbruik onder de loep: vergelijk en switch naar de energieleverancier van uw keuze.

Energieverbruik berekenen
6 beoordelingen 7 gemiddeld