FANC (Federaal Agentschap Nucleaire Controle)

Het Federaal Agentschap Nucleaire Controle is een Belgische instelling dat werd opgericht om de Belgische bevolking te beschermen tegen de gevaren van Nucleaire stralingen. Het Fanc is belast met een aantal taken zoals het verstrekken van informatie, ze voeren controles uit over vergunningen en installatie’s van het meetnetwerk. Controles en inspecties van ioniserende transporten. Het onderhouden en aangaan van internationale contacten met betrekking tot 3 klasses:

  • Klasse 1: Kerncentrales en de grote installatie’s
  • Klasse 2: Ziekenhuizen en middelgrote installatie’s
  • Klasse 3: Tandartspraktijken, orthodontisten, radiologen

Het FANC werd opgericht op 15 april 1994 en word bestuurd door een raad van bestuur die vervolgens weer worden aangewezen door de Belgische koning en zijn federale regering. Zij zien er ook op toe dat het leefmilieu word beschermd tegen kernenergie en daaruit voortvloeiende gevaren.

FANC (Federaal Agentschap Nucleaire Controle)
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.