Gasprijzen

Gasprijzen 2018 vergelijken en besparen op uw op gasrekening doet u op EnergieVergelijking.nl. Wist u dat de grootste gasbel van Europa in het Nederlandse Slochteren ligt? Alle huishoudens in Nederland maken gebruik van het gas dat uit onze eigen gasbel afkomstig is. Gas moet wel op de juiste manier worden getransporteerd. Dat brengt kosten met zich mee die uit eindelijk weer aan u word door berekend. Op uw energierekening worden de transportkosten vermeld en deze is afhankelijk van de aansluiting in de woning.

Afhankelijk van de afstand vanaf Slochteren betaalt u een toeslag ook wel regiotoeslag genoemd. Woont u dus in Groningen, dan betaalt u minder voor hetzelfde energieverbruik dan iemand die in Maastricht woont.

Gemiddelde kosten per m3

Gemiddeld betaalt een huishouden in Nederland 60 eurocent per m3 gas (prijspeil 2014/2015); Ongeveer 32 eurocent is voor het gas zelf, de 33 cent is voor btw en energiebelasting. Meer dan de helft van uw gaskosten gaan naar de overheid. Net als bij elektriciteit verschillen de kosten voor gas per leverancier. Let op: de energiebelasting op aardgas is in 2016 maar liefst € 0,30,5 ct per kubieke meter, dit staat los van de kosten voor de BTW. De kosten voor uw gasrekening zullen dus hoger uitvallen in 2016.

Vaste kosten voor gas

Een gasrekening bestaat uit kosten voor uw verbruik van gas. Daarnaast moet u ook vaste kosten betalen. Die vaste kosten betaalt u voor de gasaansluiting en de huur van de gasmeter. Gemiddeld zijn de vaste kosten ruim 215 euro per jaar (inclusief btw). Meer dan de helft van dit bedrag gaat naar de overheid.

Zelfstandig kiezen en overstappen

U wilt niet gebonden zijn aan uw gasprijs die u momenteel heeft, u wilt het liefst een lager tarief. Het vergelijken van de voordeligste gasleverancier levert u voordeel op. Iedere energiemaatschappij hanteert weer andere prijzen. Door een paar eenvoudige stappen te doorlopen ziet u vrijwel direct wie u de goedkoopste gastarieven aanbied. De goedkoopste gasprijzen staan bovenaan. Start met gasprijzen vergelijken en bereken hoeveel u kunt besparen met de laagste gasprijzen!

Hoe worden de gasprijzen bepaald

In Groningen bevind zich onze grootste gasvoorraad. Daarmee voorziet Nederland alle huishoudens van gas. Nederland levert gas door heel Europa. De Nederlandse gasprijs is afhankelijk van de internationale olieprijzen. Uw gasprijzen zijn afhankelijk van de regio waar u woont, iedere regio kent een ander gastarief. Nederland bestaat uit 10 regio’s, hoe verder het gas getransporteerd moet worden vanaf Groningen, hoe duurder de gasprijs. Dus hoe zuidelijker u in Nederland woont hoe hoger de gasprijzen.

Gasprijzen
31 beoordelingen 9.4 gemiddeld