Gemiddeld gasverbruik

Uw gemiddeld gasverbruik vind u op uw eindafrekening van uw energieleverancier. Uw gasverbruik is afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden en de grootte van uw huis of appartement. De oppervlakte die verwarmd moet worden bijvoorbeeld:

  • Gemiddeld gasverbruik: Appartement of flat: 1000 m3 (1, 2 personen)
  • Gemiddeld gasverbruik: Gezinswoning of tussenwoning 1400 m3 (3, 4, 5 personen)

Gemiddeld gasverbruik verlagen

U kunt uw gasverbruik ten gunste beïnvloeden zoals het goed isoleren van de woning, u kunt de thermostaat een graad verlagen. Energiezuinige apparatuur aanschaffen, zuinig met water zijn dus minder lang douchen en niet overal de kachel laten branden. Mocht u een koopwoning hebben vervang uw oude ketel voor een zuinige HR- ketel, ons gasverbruik bestaat voor 75% uit het verwarmen van ons huis. Hoe groter uw woning hoe hoger uw gasverbruik uiteraard. En daarom zeggen we ook dat u goed moet nagaan waar extra isolatie in de woning nodig is. Bereken uw gemiddelde energieverbruik eens op Milieucentraal en bekijk hoe energiezuinig u bent. Als u dit heeft aangepakt dan zult u zien dat uw toekomstige gasrekening een stuk lager uit zal vallen. Met bovenstaande tips bent u in ieder geval al een eind op weg om op uw gasverbruik te bezuinigen.

Welke gasleverancier is het goedkoopst?

Naast het naar beneden brengen van uw gemiddelde gasverbruik, kunt u ook de gaskosten berekenen per gasleverancier zo ziet u binnen een aantal seconden welke leverancier u een goedkoper gastarief aanbied. De besparing kan oplopen tot een paar tientjes per maand op uw gasrekening en op jaarbasis zelfs €500. De tarieven zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald en niet iedereen heeft de moeite genomen om te starten met een vergelijking. Dat is een gemiste kans want door goed te vergelijken ieder jaar kunt u honderden euro’s besparen. Begin daarom alvast met het vergelijken van uw gasverbruik en bespaar vandaag nog op EnergieVergelijking.nl.


Gemiddeld gasverbruik
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.