Groen gas

Groen gas is opgewaardeerd biogas. Het biogas wordt schoongemaakt en hiermee een hernieuwbaar gas. Ons groene gas heeft dezelfde kwaliteiten als aardgas. Aardgas bestaat voornamelijk uit 88% methaan. Biogas bestaat uit afval, tuinafval, groenteresten en fruitresten.  Maar ook uit dierlijke resten zoals bijvoorbeeld koeienmest. Nadat het groene gas voldoende is bewerkt krijgt het het predicaat: Groen gas, en mag het gebruikt worden voor onze gasvoorziening, voordeel hiervan is dat het op een duurzame manier gebeurd.

Groen gas en Garantie’s van oorsprong

Ja ook worden er garantie’s van oorsprong bij biogas geleverd. In Nederland is Vertogas degene die deze certificaten verstrekt. Vertogas voert controles uit of het gas ook voldoet aan de eisen conform de productie van biogas/groen gas. Producenten van biogas moeten het groencertificaat ook overleggen wanneer ze voor een subsidie in aanmerking willen komen.

Groen vergelijken is besparen

Wanneer u bezig bent met energie en gas vergelijken zult u opmerken dat er nog niet heel veel aanbod is in groen gas. Energieleverancier Greenchoice biedt bosgecompenseerd gas aan. Dit is altijd beter voor het milieu dan het gebruik van aardgas, omdat aardgas ervoor zorgt dat we veel meer CO2 uitstoten. Tegenwoordig betalen we ook meer voor het gebruik van gas, dus laten we het dan met zijn allen goed doen. Door ten eerste te bezuinigen op het gebruik van gas en over te stappen naar een energieleverancier die schoner gas aanbiedt.

Ook groen gas?

Start daarom eens met een vergelijking en ga op zoek naar een energieleverancier die biogas levert, veel energieleveranciers bieden een combinatie pakket aan met groene stroom en gas. Het enige wat u hoeft te doen is uw persoonlijke gegevens in te voeren zoals uw huidige energieleverancier en uw verbruik. Aan de hand daarvan toont EnergieVergelijking.nl de goedkoopste gasaanbiedingen waardoor u meteen tot €500 op uw energierekening kunt besparen.

Groen gas
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.