Gasloos

De term gasloos is nog niet eens zo oud. De meeste woningen zijn voorzien van een gasaansluiting. En consumenten kunnen ervoor kiezen om hun woning van het gas af te laten gaan. Het kan in nieuwbouw maar ook bestaande bouw gerealiseerd worden. Uw woning wordt dan gerenoveerd. Het belangrijkste hiervan is dat de woning geen gas nodig heeft voor verwarmen, water en koken. Dit is dan een woning die gasloos is.

Breng uw renovatie goed in kaart

Is uw woning slecht geïsoleerd dan maakt u eerst een plan daarvoor. Uw warmtevraag is namelijk deels afhankelijk van de mate van isolatie. Hoe beter de woning geïsoleerd is des te minder u hoeft te verwarmen. Een bestaande woning moet wel veel meer stappen zetten om over te gaan naar een gasloze woning. Toch is het niet onmogelijk en kunt u de woning dermate verbouwen tot een energieneutrale woning.

  • Isolatie van de gevel, dak en vloer
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp (elektrisch)
  • Inductieplaat

Omdat de woning geen gasaansluiting meer heeft wordt er elektrisch gekookt. En de ketel zal de woning niet meer verwarmen middels gas. Dit gebeurd dan voortaan elektrisch. U kunt denken aan een pelletkachel, vloer en muurverwarming. De ramen kunnen voorzien worden van HR+++ glas. Bij het plaatsen van vloer en muurverwarming wordt er meteen goede isolatie aangebracht. Infrarood verwarmen is ook een optie. De warmtepomp is een ander verhaal deze gebruikt lucht uit de omgeving, of water uit de bodem. Er zijn verschillende warmtepomp systemen verkrijgbaar.

Verschillende subsidies voor uw gasloze woning

Het rendement bij het gebruik van een warmtepomp is hoog. Maar is de warmtepomp natuurlijk wel prijzig. Daarom verstrekt de overheid subsidies bij de aanschaf van warmtepompen. En natuurlijk zijn er subsidies voor de isolatie. U kunt uw verbouwingskosten daarmee verlagen. Zorg dus dat u eerst een goed plan opstelt alvorens u begint aan de gasloze woning. Installatiebedrijven kunnen u ook van gedegen advies voorzien.

Pelletkachel in plaats van gas verwarming

Als de pelletkachel in beeld komt dan hoeft u bijvoorbeeld niet in elke ruimte vloerverwarming toe te passen. Het plaatsen van vloer en wandverwarming is namelijk ook prijzig. Een woning gasloos maken kan op verschillende manieren. Want niet iedere woning heeft ruimte voor een warmtepomp. En de financiën spelen natuurlijk ook een grote rol.

Wat gaat het kosten?

De precieze kosten van een gasloze woning hangen dus van veel factoren af. Een lokaal installatiebedrijf kan u verder op weg helpen. Op de website van de rijksoverheid kunt u informatie raadplegen over de te verkrijgen subsidies. Het gasloos wonen moet uw energiekosten dus drukken. Want u gebruikt immers geen gas meer. Zonnepanelen op de daken kunnen grotendeels voorzien in uw energiebehoefte. Een zonneboiler is ook één van de maatregelen die getroffen kan worden bij het gasloos verbouwen.

Een exact kostenplaatje kunnen we niet geven. Maar u mag denken aan circa €30.000 aan investeringskosten. Dit is exclusief de subsidies die u nog kunt aanvragen. Uw energielabel zal dan energiezuinig zijn. En u levert uw steentje bij aan een schoner milieu.

Gasloos
1 beoordelingen 8 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.