Gold Standard certificaat

Gold Standard certificaat staat voor de CO2 compensatie en is momenteel het hoogste criterium op de energiemarkt. Wanneer een energieleverancier Gold Standard verbindt aan het verduurzamen van een product dan kunt u ervan uitgaan dat dit de beste certificering is. Omdat Nederland zelf nog niet op grote schaal duurzame energie opwekt komt het voor dat energieleveranciers hun producten moeten vergroenen.

Nederland wekt nog niet voldoende duurzame energie op

De meeste energieleveranciers kopen dan ook groene stroom en groen gas in vanuit het buitenland. Dit draagt niet bij aan de opwekcapaciteit in Nederland. Desondanks is vergroening belangrijk voor ons milieu maar ook in het buitenland. Energieleveranciers investeren dan ook miljoenen in CO2 projecten en kopen daarvoor ook certificaten in.

Verschillende groen certificaten in omloop

De energieleverancier die tot de grootste aanbieder in groen gas is is Greenchoice. Zij bieden hun groen gas aan met de Verified Carbon Standard. Nederland zou zelf meer biogas moeten produceren maar dat is nog niet haalbaar en neemt jaren in beslag. Klimaatbureau HIER toetst de energieleveranciers op hun certificering en publiceert dit op haar website. Veel energieleveranciers zijn volgens het klimaatbureau niet transparant genoeg over de herkomst van hun groene gas.

Nederlandse groene stroom behoeft geen certificaat

Er is namelijk veel te doen wat betreft de groen certificaten met betrekking tot stroom. Bepaalde energieleveranciers worden ervan beticht hun grijze stroom groen te maken met dubieuze groen certificaten. Dit word dan ook wel sjoemelstroom genoemd omdat er in feite word gesjoemeld met grijze stroom dat groen word gemaakt. Vindt u de herkomst van uw energie en gas belangrijk? bekijk dan in hun energielabel waar de energieleveranciers hun energie en gas vandaan halen. Is het geproduceerd in Nederland? Dit is alleen maar beter voor ons milieu.

Gold Standard certificaat
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.