Golfenergie

Golfenergie is energie die wordt opgewekt uit golfslagen op zee, door het snel wisselen van waterhoogtes ontstaat druk. Deze druk kan in energie worden omgezet. Er zijn verschillende technieken om energie uit golven te produceren. De locatie’s waar het verschil in hoogwater en laagwater het grootst is, daar ontstaat de mogelijkheid om energie uit golven te winnen. Golfenergie word ook wel getijdenenergie genoemd.

Experimenten met golfenergie

Momenteel is het is nog niet rendabel genoeg om met deze vorm van energie te gaan werken. Wanneer dit wel het geval zou zijn dan is de capaciteit aan golfslagenergie wereldwijd zo’n 60.000 MW. Er wordt gewerkt aan een experiment tussen Den Helder en Texel: hier worden onderwater turbines geplaatst om in de toekomst te gaan werken met golfslagenergie. Een ander project wordt geplaatst in de Oosterscheldekering daar wordt een getijdencentrale gebouwd.

Kosten productie nog erg duur

De kosten voor de productie met golfenergie zijn nog te kostbaar. Wij maken dan ook nog geen gebruik van dit soort energie. De huidige onderzoeken moeten uitwijzen wat voor rol het kan spelen in de toekomst.

Golfenergie
3 beoordelingen 6 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.