Greenpeace

Non-profitorganisatie Greenpeace zet zich nationaal en internationaal in voor het milieu. Zij doen dit door middel van actie’s waarbij geen geweld komt kijken. Ook brengen zij op andere manieren de problemen in ons milieu onder de aandacht. Greenpeace werd in 1971 te Vancouver Canada opgericht maar zetelt onder andere ook in Amsterdam.

Greenpeace in 1971 van start met actie voeren

De Verenigde Staten had plannen om een atoomproef te starten op eiland Amchitka dat voor de kust van Alaska ligt. Daarop  werd actie gevoerd door de Don’t Make A Wave Committee die met kleine bootjes in het gebied van Amchitka voeren. Dit werd dus Greenpace en er volgden veel meer van deze actie’s met betrekking tot het milieu tot aan de dag van vandaag.

Stroomranking laat zien welke energieleveranciers duurzaam zijn

Ook energieleveranciers worden op de korrel genomen door Greenpeace want energieleveranciers die grijze stroom leveren vervuilen hiermee ons klimaat aldus de organisatie. De organisatie probeert bedrijven en leveranciers dan ook aan te sporen om over te stappen naar het leveren en opwekken van groene schone stroom. Gezamenlijk met de Consumentenbond, Natuur & Milieu, en Wise presenteren zij elk jaar een groene stroomranglijst ook wel de Stroomranking genoemd. Hierin worden energieleveranciers opgenomen die duurzame energie leveren en welke niet.

Een aantal energieleveranciers zijn het niet eens met de stroomranking en wensen dan ook niet mee te werken aan het onderzoek. De energieleveranciers die volgens de lijst als schoonste uit de bus komen zijn:

  • De Unie
  • Pure Energie
  • Qurrent
  • Vandebron
  • Greenchoice
  • Huismerk energie
  • HVC
  • Eneco

Greenpeace pleit nog altijd voor een schoon en veilig klimaat

Greenpeace is afhankelijk van haar donateurs waarvan de Nationale Postcode Loterij er één van is. De doelen van Greenpeace zijn divers zij ondersteunen naast schone energie ook doelen zoals: sterke bebossing dus proberen zij het kappen van tropische regenwouden te voorkomen. Leven oceanen waarbij 40% uitgeroepen zou moeten worden tot zeereservaat. Duurzame landbouw waarbij er producten worden verkocht die het milieu ontzien en geen bedreiging zijn.

Greenpeace
3 beoordelingen 6.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.