GWL

GWL als term komt u meestal tegen wanneer u een woning gaat huren. GWL staat voor Gas Water Licht deze kunnen bij uw huurprijs inbegrepen zijn of u betaalt de huur exclusief GWL. Staat er inclusief? Dan betaalt de verhuurder de kosten voor Gas Water en Licht voor u. In uw huurcontract zullen de voorwaarden zijn beschreven. Let dan ook altijd goed op uw GWL verbruik om te voorkomen dat u te weinig of teveel betaalt.

Inclusief Gas Water Licht een All-in huurprijs

Huurcontracten waarbij de GWL kosten al zijn inbegrepen betreffen vaak kamers die verhuurd worden. Ook particuliere verhuurders van een woning of appartement kunnen een huurcontract bieden waarbij de kosten inbegrepen zijn. Uw verhuurder dient dan wel elk jaar een slotnota aan u te overhandigen waarin de exacte kosten zijn beschreven van uw verbruik. Gaat u voor het eerst een huurcontract aan waarbij de kosten inclusief GWL zijn? Controleer dan eerst de kale huurprijs en de kosten voor GWL. Zo krijgt u een indicatie van wat u precies betalen moet aan uw verhuurder. Ook komt het voor dat de kosten voor televisie en internet hierbij zijn inbegrepen.

Bekijk het huurcontract goed voordat u tekent

De huurprijs zal dan op papier een stuk hoger lijken maar uw verhuurder neemt dan deze kosten voor zijn rekening. U hoeft dan alleen de huurprijs elke maand te voldoen en heeft nergens omkijken naar. Toch is het niet onverstandig om uw eigen verbruik in de gaten te houden want het kan ook voorkomen dat er misverstanden ontstaan. U kunt dan aantonen wat uw verbruik was. Er kan ook een nadeel kleven aan een huurprijs die inclusief alle kosten is want misschien betaalt u dan structureel teveel.

Teveel Gas Water Licht betaald? Vraag het teveel terug aan de verhuurder

Blijkt achteraf dat u te veel heeft betaald? Dan kunt u uw verhuurder verzoeken om het teveel aan kosten aan u terug te betalen. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als servicekosten maar deze staan los van de GWL kosten. Lees uw huurcontract dan ook eerst goed door voordat u tekent.

  • Bestaat uw huishouden uit één persoon? Houdt dan rekening met €140 voor de Gas Water Licht kosten.
  • Bestaat uw huishouden uit twee personen? Dan bent u ongeveer €180 tot €200 kwijt aan Gas Water Licht.

Uw verhuurder bepaalt de hoogte van uw huurprijs incl Gas Water Licht (GWL) Het is aan u om te bepalen of u akkoord gaat of niet. Geen slotnota ontvangen van uw verhuurder? Vraag dan vriendelijk of hij/zij deze kan opmaken en aan u overhandigd. Hierin staan ook de servicekosten die uw verhuurder heeft gemaakt voor u. Houdt uw meters van elektriciteit en gas goed bij zo weet u hoeveel u heeft verbruikt. Klopt er dan iets niet dan kunt u aan de bel trekken bij de verhuurder.

Schakel de huurcommissie in bij een geschil of wanneer u vragen heeft

U kunt uw nieuwe huurcontract ook voorleggen aan de huurcommissie zij toetsen deze dan. Huurt u in de vrije sector? Dan mag de huurcommissie geen uitspraak doen in een geschil. Ook beantwoordt de huurcommissie geen vragen over opzeggingen, algemene vragen of burenoverlast. De huurcommissie is er voor huurders die huren buiten de vrije sector. Zij bemiddelen voor u wanneer er een geschil is ontstaan.

Energie vergelijken om de kosten te vergelijken

Wilt u uitrekenen of uw Gas Water Licht kosten wel kloppen? Maak dan een energievergelijking en houdt de energiekosten aan van de Goedkoopste energieleverancier. U kunt deze vergelijking naast uw kosten voor Gas Water Licht houden. Denkt u dat u teveel betaalt? Dan kunt u dit aan uw verhuurder voorleggen. Uw verhuurder wil ook graag besparen op uw energiekosten dus zou energie vergelijken voor hem ook niet verkeerd zijn.

 

GWL
2 beoordelingen 9 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!