Heffingskorting

Ieder jaar ontvangt u van de belastingdienst een heffingskorting op uw energieverbruik. Deze heffingskorting word verrekend met de te betalen energiebelasting. Dus u krijgt deze niet rechtstreeks gestort op uw bankrekening zoals bijvoorbeeld de zorgtoeslag. De heffingskorting word u verstrekt op het onbelaste energieverbruik. De heffingskorting anno 2016 is :

  • € 385,53 incl BTW eengezinswoning of pand

De heffingskorting is berekend over 365 dagen, bewoont u uw woning korter dan de 365 dagen?dan word deze verrekend met het aantal dagen dat u er woonachtig bent tot aan het einde van het jaar. Ook als u minder energiebelasting afdraagt heeft u nog steeds recht op de heffingskorting. Voorheen kreeg men ook een belastingvermindering op onbewoonde panden maar deze is sinds 1 januari 2015 komen te vervallen.

Heffingskorting
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.