IEA (International Energy Agency)

De IEA is een autonomische organisatie dat ontworpen werd om landen te helpen met het coƶrdineren van de collectieve reactie die ontstond na de verstoringen in de levering van olie in 1973. Na haar oprichting in 1974 heeft het IEA zich verder ontwikkeld en haar taken uitgebreid. Zij houden zich bezig met voornamelijk energie en het verstrekken van betrouwbare statistieken en analyses over energie.

IEA pleit voor een duurzaam en betrouwbaar van energie voor de 29 aangesloten landen en daarbuiten. De belangrijkste peilers van het IEA zijn:

  • Energiezekerheid: Het bevorderen van diversiteit, efficiĆ«ntie en flexibiliteit in alle energiesectoren.
  • Economische ontwikkeling: Zorgen voor een stabiele energielevering aan de IEA-landen en het bevorderen van een liberale markt om de economische groei te stimuleren en armoede in energie tegen te gaan.
  • Milieu bewust: Versterken van internationale kennis in de mogelijkheden voor klimaatverandering.
  • Samenwerking wereldwijd: Nauw samenwerken met niet aangesloten landen, en dan voornamelijk grote energieproducenten en consumenten, om oplossingsgericht te werken in gedeelde energie.

Het hoofdkantoor van de IEA bevind zich in Frankrijk te Parijs.

Website: www.iea.nl

IEA (International Energy Agency)
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.