ISDE Investeringssubsidie Duurzame energie

De ISDE is een subsidieregeling speciaal voor particulieren die van plan zijn te investeren in:

  • zonneboilers
  • warmtepompen
  • pelletkachels
  • biomassa ketels

De subsidieregeling ondersteunt dus de aanschaf voor producten waarmee u uw woning kunt verwarmen waardoor u minder voor uw verwarmingskosten hoeft te betalen. Ook de uitstoot van CO2 word hiermee gereduceerd.

Hoe vraagt u subsidie aan?

Hoe werkt het aanvragen van deze subsidie? U schaft eerst één van de bovengenoemde apparaten aan en u kunt vervolgens een aanvraag indienen, doe dit uiterlijk 3 maanden na aanschaf. Wilt u meerdere apparaten aanschaffen dat is mogelijk maar u dient per apparaat een een subsidie aan te vragen. U krijgt binnen 8 weken de beslissing medegedeeld, na goedkeuring zult u maximaal een week erna de betaling ontvangen.

Welke voorwaarden zijn er?

De voorwaarde is wel dat u het apparaat na 1 januari van een nieuw kalenderjaar aanschaft want de regeling is ingegaan vanaf 1 januari 2016. Ook vindt de betaling plaats pas nadat u het apparaat al heeft betaald, geïnstalleerd en al in werking is dus u krijgt geen voorschot. Ook dient het apparaat nieuw te zijn voor 2e hands apparatuur krijgt u geen subsidie.

De aanvraag kunt u doen via rvo.nl met uw DigiD, wanneer u nog niet in het bezit bent van een DigiD vraag deze dan zo snel mogelijk aan.

ISDE Investeringssubsidie Duurzame energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld