Jaarafrekening

De jaarafrekening wordt opgemaakt door uw energieleverancier. Elke keer als er twaalf maanden verstreken zijn ontvangt u deze. De datum waarop u het contract bent aangegaan wordt aangehouden voor het opmaken van de jaarafrekening. Dus stel dat dit 1 december was dan dient u in de maand december het volgende jaar de rekening te hebben ontvangen. De ACM draagt energieleveranciers dan ook op de jaarrekening duidelijk op te stellen.

Netbeheerders model is vervallen per 1 augustus 2013

Het netbeheerders contract is er niet meer sinds 2013. Dat betekent dat alles nu op één nota staat. De energieleverancier registreert nu de meterstanden. De transport en leveringskosten worden wel aan de netbeheerder betaalt. Maar wij betalen deze kosten via de voorschotnota. Net als de energiebelasting en de heffingskorting. Voor consumenten is dit een veel duidelijkere manier om inzicht te houden.

Welke kosten vind u op de jaarafrekening

  • Transport en leveringskosten
  • Meterkosten
  • Energiebelasting
  • Administratiekosten
  • Heffingskorting

Bij onduidelijkheid van uw jaarafrekening kunt u zich altijd wenden tot de energieleverancier, en daarop bezwaar maken. U kunt uw algemene voorwaarden bij uw contract daarop nalezen. Verstandig is altijd om eens per maand uw meterstanden te noteren, om zo bij te houden wat uw gemiddelde verbruik is. De meeste huishoudens zijn al in het bezit van een slimme meter. In dat geval hoeft u uw meterstanden niet eens meer door te geven. Deze zullen van afstand al worden verzonden. Houdt uw maandelijkse standen wel bij, ook in het geval van een slimme meter kunnen er altijd nog fouten gemaakt worden.

Energie vergelijken

Direct besparen op uw jaarafrekening kan met energie vergelijken via Energievergelijking.nl. Vergelijk het aanbod met uw eigen energieleverancier en reken uit hoeveel u kunt besparen bij een eventuele overstap.

 

Jaarafrekening
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!