Kernenergie

Kernenergie is energie opgewekt door middel van kernreactie’s veroorzaakt door atoomkernen. Tijdens een kernsplijting worden de atomen van uranium gesplitst. Daaruit komt het geschikte atoom u-235 vrij of verrijkt uranium dit wordt vervolgens in een kernreactor geplaatst en de warmte die daar bij vrijkomt word omgezet met stoom, generators en turbines. Type kerncentrales zijn:

  • Lichtwaterreactoren
  • Zwaarwaterreactoren
  • Watergekoelde grafietreactoren
  • Gasgekoelde reactoren

 

Kernenergie roept kritiek op

Over kernenergie zijn de meningen zeer verdeeld. Het wordt gezien als een relatief schone vorm van energie. Maar er komen enorm veel risico’s bij kijken. Ten eerste is het radioactieve afval slecht voor de gezondheid. En over de veiligheid zijn ook discussies gaande. Een goed voorbeeld daarvan is de kerncentrale in België die met defecten kampt. De verouderde kerncentrale baart omstanders zorgen. De reactoren vertoonden scheurtjes waardoor deze kerncentrale gevaarlijk zijn. De kerncentrale is dan ook stilgelegd.

Kies groene energie dan zit u altijd goed

In Nederland hoeven we dus niet te kiezen voor kernenergie. Er zijn voldoende alternatieven en dan met name groene energie. Door te kiezen voor groene energie weet u zeker dat u goede energie kiest. Om met groene energie vergelijken te starten hoeft u weinig te doen. Alleen uw persoonlijke gegevens over uw verbruik zijn nodig. En uiteraard het adres is van belang. Als u dat doet ontvangt u binnen een minuut een goede vergelijking. Overstappen is gratis en kost weinig tijd.

Kernenergie
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.