Leveringskosten

De Leveringskosten zijn een belangrijk onderdeel van uw energienota. Als u deze kosten te duur vindt kunt u opnieuw energie vergelijken. U kunt in een energie vergelijk opmerken dat er veel te besparen valt. De energieleverancier mag namelijk zijn eigen leveringskosten bepalen. En dat houdt in dat de jaarlijkse kosten kunnen verschillen. Uw eigen verbruik kan ook resulteren in een te dure eindafrekening. Daar kunt u ook genoeg aan doen. Meteen starten met besparen bijvoorbeeld.

Iedere energieleverancier brengt u kosten in rekening voor de volgende onderdelen:

  • BTW 21%
  • Energiebelasting
  • Heffingskorting
  • Netwerkkosten
  • Regiotoeslag voor gas ( afhankelijk van uw regio )
  • Transportkosten
  • Vastrecht

Waar ligt de besparing?

De ene energieleverancier vraagt weer andere kosten voor de levering. Dus tijdens uw vergelijking kunt u hierop letten. Want daar zit hem ook de besparing net als uw besparing op de leveringstarieven voor stroom en gas. Wanneer u in het bezit bent van een dubbeltarief meter houdt u er dan rekening mee dat u hogere vastrechtkosten betaalt voor het laagtarief.

Onderdelen van uw energienota

Als we de totale kosten bekijken dan zijn de leveringskosten goed voor 50% van uw energienota. Zo zijn de leveringskosten ook weer onderverdeeld in een variabel en vast gedeelte. Het vaste gedeelte betaalt u sowieso. Dat betekent dat dit los staat van uw verbruik. Dit zijn de vastrecht kosten en deze zijn al berekend in uw voorschotbedrag. De kosten voor vastrecht hoeven niet hetzelfde te zijn. Zij verschillen per energieleverancier.

Variabele leveringskosten en regiotoeslag

Het variabele gedeelte van de leveringskosten betreft uw daadwerkelijke verbruik. Dus hoe meer u verbruikt hoe meer u ook aan leveringskosten betaalt. En wist u dat u ook extra betaalt voor gas als u in een regio woont verderaf gelegen van de gasbron? Dit noemen ze de regiotoeslag. Hoe verder het gas vervoerd moet worden naar uw woning des te meer u betaalt. De gasbron bevindt zich in Groningen. Dus mensen in deze regio betalen minder voor gas dan andere regio’s.

Leveringskosten naast elkaar leggen en vergelijken? Dat kan natuurlijk op Energievergelijking.nl 

Leveringskosten
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.