Liberalisering energie

Vroeger namen wij onze elektriciteit en gas af bij een nutsbedrijf en konden wij niet zelf kiezen. De Europese unie pleitte voor een geliberaliseerde energiemarkt. De energiemarkt is op 1 juli 2004 vrijgekomen. Sindsdien stond het iedereen in Nederland vrij om elke willekeurige energieaanbieder te kiezen voor zijn stroom en gas. De reden was om een gezonde concurrentie aan te sporen, en consument en bedrijf keuzevrijheid te bieden. De netbeheerder bezit nog wel een machtspositie, deze diensten kunt u helaas niet kiezen deze word u per regio toegewezen.

De keuze is aan u!

Sinds de energiemarkt is geliberaliseerd kunnen energieleveranciers overal in Nederland energie leveren. Ze kunnen daarbij ook zelf de prijzen bepalen. Dat is waarom de energieprijzen uiteenlopen. U als afnemer van energie kunt zelf bepalen bij welke energieleverancier u energie afneemt. Dit geeft u de mogelijkheid om uw energiekosten te verlagen. U kunt uw energie vergelijken en overstappen. Door te kiezen voor een goedkopere energieleverancier krijgt u dus lagere kosten.

Liberalisering energie
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.