NAM ( Nederlandse Aardolie Maatschappij )

De NAM ( Nederlandse Aardolie Maatschappij ) is een maatschappij die het Nederlandse aardgas en aardolie opspoort in onze aardbodem, zij zijn actief sinds 19 September 1947 en zij delven zowel op land en op zee. Hun hoofdkantoor is gevestigd in Assen tevens hebben zij kantoren in Hoogezand-Sappemeer en in Den Helder. De NAM heeft 1800 medewerkers in dienst.

Na de ontdekking van het olieveld te Schoonebeek werd de NAM opgericht. Shell en Esso besloten daarom een maatschappij op te richten die aardolie en aardgas konden opsporen en winnen. In Coevorden werd het eerste aardgasveld aangeboord, gevolgd door kleinere gasvelden bij De Wijk, en in 1959 de gasbel te Slochteren.

De NAM was in 1961 het eerste bedrijf dat naar gas boorde in West-Europa. Op 30 december 2008 verkocht de NAM zijn exploratie-productie en transportactiviteiten voor olie en gas aan het franse GDF Suez. De NAM is nog steeds voor 25% in handen van ExxonMobil en de andere 25% ligt nog in handen van de Shell. Shell en ExxonMobil zijn beiden aandeelhouder in GasTerra die het grootste transportnetwerk van gas heeft.

NAM ( Nederlandse Aardolie Maatschappij )
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.