Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets

Ofgem is de waakhond van de elektriciteits en gasmarkt in het Verenigd Koninkrijk. De waakhond ontstond uit een fusie tussen OFFER en Ofgas. De waakhond zijn bevoegdheden en taken bestaan grotendeels uit het beschermen van de belangen van de Britse consument net als de ACM dit doet voor de Nederlandse consumenten en bedrijven.

In het Verenigd Koninkrijk kregen consumenten tussen 1996 en 1999 al meer bewegingsvrijheid om voor een andere energieleverancier te kunnen kiezen zij het op kleinere schaal. Vanaf 1999 werd de energiemarkt daar geliberaliseerd. Toen ontstond ook de wens voor consumenten om een waakhond in de energiewereld aan te stellen.

Sinds 2010 heeft de Ofgem al 100 miljoen GBP opgelegd aan boetes aan energieleveranciers waaronder in 2014 recentelijk aan energieleveranciers EON en British gas.

Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.