Opzegvergoeding energieleverancier

Verschillende energieleveranciers hanteren een zogenaamde opzegvergoeding. De opzegvergoeding wordt bij u in rekening gebracht wanneer u het energiecontract voortijdig verbreekt. Hebt u bijvoorbeeld een energiecontract gesloten van 2 jaar en u verbreekt dit contract, dan kan de energieleverancier u de opzegvergoeding in rekening brengen.

Een energieleverancier is verplicht om dit in hun energiecontract te vermelden, doet de energieleverancier dat niet, dan hoeft u geen opzegvergoeding te betalen wanneer u het energiecontract voortijdig verbreekt.

Welke energieleveranciers hanteren een opzegvergoeding

Niet alle energieleveranciers hanteren een opzegvergoeding. Om te weten welke energieleverancier geen opzegvergoeding in rekening brengt gebruikt u onze energievergelijker. Wanneer u uw gegevens hebt ingevuld en een berekening hebt gemaakt, kunt u aanvinken om alléén de energieleveranciers te tonen die géén opzegvergoeding in rekening brengen.

Opzegvergoeding declareren

Sommige energieleveranciers betalen de opzegvergoeding die u van uw huidige energieleverancier moet betalen. Om gebruik te maken van deze declaratie moet u bewijzen dat u een opzegvergoeding  moet betalen. Dit kan simpel door de rekening met daarin de te betalen opzegvergoeding op te sturen naar de nieuwe energieleverancier. Deze zal vervolgens het te betalen bedrag terug storten op uw rekening.

Opzegvergoedingen

De opzegvergoedingen variëren naar gelang de resterende duur van het energiecontract. Per product mag een energieleverancier een opzegvergoeding vragen van maximaal €25,- per resterend half jaar. Dus hebt u stroom én gas, dan is de opzegvergoeding twee maal €25,-. Dus €50,- per half jaar. De opzegvergoeding kan ongeacht de resterende lengte van uw contract €250,- bedragen.

Opzegvergoeding voor energiecontracten

hoe lang zou het nog duren voordat het contract afloopt? hoeveel moet u maximaal betalen?
korter dan 1,5 jaar 50 EUR
1,5 – 2 jaar 75 EUR
2 tot 2,5 jaar 100 EUR
langer dan 2,5 jaar 125 EUR

Let op

Het energiebedrijf mag dit voor gas en voor elektriciteit aan u vragen. Als u met allebei stopt, betaalt u dus maximaal het dubbele bedrag. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze bedragen vastgesteld. Het energiebedrijf mag geen BTW over de opzegvergoeding berekenen.

Plaats een reactie