Postcoderoos

Met Postcoderoos wordt verwezen naar een opgerichte belasting maatregeling die ontstaan is in 2013 tijdens het Energieakkoord. De postcoderoos regeling is er voor particulieren die binnen hun postcode gebied willen deelnemen aan een postcode project. Denk hierbij aan de plaatsing van zonnepanelen op een gemeenschappelijk dak. Vereiste is wel dat het project word uitgevoerd binnen het postcode gebied.

Postcoderoosregeling stap naar duurzame energietransitie

De postcoderoos regeling biedt vrijstelling op de energiebelasting die anders moet worden betaalt. De postcoderoos is op een aantal punten alweer gewijzigd want nu mogen ondernemers zij het onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen. Alle deelnemers van een postcoderoosregeling zijn in feite gezamenlijk eigenaar van een productie systeem van groene energie. Zo mag men met een eigen verbruik tot aan 10.000 kWh een verlaging op het tarief toepassen. Waardoor zij kunnen besparen op hun energiekosten. De Coöperatie of Vereniging mag de inkomsten innen van de verkochte energie.

Bepaalde voorwaarden gesteld aan deelname Postcoderoos

Wanneer een Vereniging van Eigenaren deelneemt aan een postcoderoos dan dienen zij wel aan een aantal punten te voldoen voordat zij in aanmerking kunnen komen voor de regeling. De leden die aangesloten zijn komen in aanmerking voor de vrijstelling van de energiebelasting. De VvE’s mogen alleen de inkomsten genereren die worden verkregen met de verkoop van energie. Dus zij komen niet in aanmerking voor nog eens een belastingvrijstelling. Ook moeten de zonnepanelen geplaatst zijn op de grond of het gebouw waartoe de VvE behoort.

Duurzame productie installatie’s uitgebreid

Ook moet de VvE of Coöperatie een aanvraag indienen bij de belastingdienst hiervoor middels een aanvraag. Niet alleen zonnepanelen installatie’s vallen onder een postcoderoos regeling maar ook installatie’s voor windenergie, aardwarmte, getijden energie, biomassa en waterkracht komen in aanmerking. Een energieleverancier moet de data overhandigd krijgen van elk lid om te te kunnen bepalen hoe hoog de korting is. De VvE of Coöperatie is dan ook belast met deze taak om ervoor te zorgen dat deze gegevens worden aangeleverd.

Welke energieleveranciers doen mee?

Niet elke energieleverancier doet mee aan de postcoderoos regeling dit heeft te maken met verhoogde kosten die het meebrengt voor de energieleverancier. Zij moeten hun systemen hier namelijk op aanpassen. Degenen die wel meedoen zijn:

 • Budget Energie
 • Eneco
 • De Unie
 • Delta
 • Engie
 • EnergieDirect
 • Essent
 • Greenchoice
 • Pure Energie
 • Powerpeers
 • Qurrent Energie.
Postcoderoos
1 beoordelingen 8 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!