REMIT

Regulation on wholesale Energy Market Integrity and Transparancy kort samengevat onder REMIT. Hier moeten kopers en verkopers op de groothandelsmarkt Elektriciteit en Gas zich aan houden. De REMIT heeft drie verplichtingen opgesteld. Dus bent u een producent, leverancier, handelaar of een grote afnemer? Dan valt u onder REMIT.

REMIT kent drie belangrijke verplichtingen

De drie verplichtingen zijn dat u uw energietransacties moet rapporteren aan ACER, u dient zich te registreren bij de ACM en u dient u uw voorkennis te publiceren. REMIT en ACER moeten marktmisbruik voorkomen op de internationale en nationale energiemarkt. Alle Europese lidstaten moeten zich aan de REMIT houden. De regelgeving moet handel met voorkennis en marktmanipulatie voorkomen. ACER regelt voor de Europese Commissie de toezicht op REMIT. Zo verzamelen zij de transactiegegevens afkomstig van de groothandelsmarkt Elektriciteit en verzamelen zij belangrijke data over de energiemarkt. Wanneer ACER misbruik vermoed dan kunnen toezichthouders van de lidstaten die het betreft onderzoek instellen.

Verdenkt u verdachte handel op de groothandelsmarkt Elektriciteit?

Alle deelnemers op de groothandelsmarkt Elektriciteit mogen verdachte handel in energie melden aan de ACM. Bedrijven en overheden hier wordt ook onder verstaan: werknemers, zzp’ers of gewone burgers. Dit kan ook op verschillende manieren: Stuur een mail, bel, of via een contactformulier. Dus bent u kopende of verkopende partij? Of heeft u een contract voor het transport afgesloten? Maak dit dan tijdig openbaar op een speciaal aangemaakt REMIT pagina op uw website of op online platformen. U dient het ook zo spoedig mogelijk te doen nadat u de kennis heeft opgedaan. op die manier voorkomt u dat u heeft gehandeld met voorkennis op de elektriciteitsmarkt.

Bekijk de website van de ACM om meer te lezen over REMIT. U kunt in de paragrafen van de ACER Guidance de voorwaarden en regels lezen. Op de REMIT portal leest u meer over het systeem dit is wel in het engels overigens.

REMIT
1 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.