Schriftelijkheidsvereiste

Een overeenkomst die aangegaan word met een energieleverancier word pas bindend met een schriftelijkheidsvereiste. Dat betekent ook wel dat u hier echt uw handtekening voor heeft gezet. Is dit niet gebeurd dan is uw overeenkomst met de energieleverancier ook niet bindend. Bent u klant gemaakt door een energieleverancier zonder uw medeweten? 

Eerst tekenen dan pas een bindend energiecontract

Lees dan ook wat te doen bij een onterechte switch naar een andere energieleverancier. Als u in een email bevestigd dat u akkoord gaat tot het sluiten van een energiecontract dan is dit ook bindend. Uitzonderingen op de regel in dit geval zijn als u uw energiecontract besluit te verlengen. Uw energieleverancier biedt u bijvoorbeeld een nieuwe aanbieding en u bevestigd dat u akkoord bent.

Wanneer heb ik geen schriftelijkheidsvereiste nodig?

Heeft u gekozen voor een product met bijbehorende dienst? Dan hoeft u niet schriftelijk te bevestigen. Een bedrijf die u een aanbieding doet dient deze aanbieding aan u te verzenden daarop kunt u met akkoord of niet akkoord bevestigen. Iedere consument heeft het recht de tijd te nemen om een dergelijke overeenkomst eerst goed door te lezen. De bedenktijd gaat pas in nadat u schriftelijk toestemming heeft gegeven.

Wilt u niet overstappen?

Als u onverhoopt toch op problemen stuit met de energieleverancier dan kunt u eerst een aangetekende brief versturen. Daarin vermeld u dat u geen nieuwe klant wenst te worden. De energieleverancier moet dan binnen een gestelde termijn reageren. Voorts kunt u zich ook wenden tot de Geschillencommissie Energie. Zij kunnen voor u bemiddelen in dit verhaal.

Online overstappen is ook een bevestiging geven aan de nieuwe energieleverancier

Als u op EnergieVergelijking.nl heeft gekozen voor een andere energieleverancier dan gaat u bij overstap akkoord met de voorwaarden. Als u op contract aanvragen drukt dan geeft u hiermee al uw akkoord, daarop zal de energieleverancier u een bevestigingsmail sturen. Vanaf dat moment gaat uw wettelijke bedenktijd van 14 dagen dan ook in. Bedenkt u zich toch en wilt u van de overstap afzien? Bel dan de nieuwe energieleverancier op om de aanvraag te annuleren binnen 14 dagen. Zij moeten u hier ook een bevestiging van sturen per email.

Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.