SolarCoin

solarcoins

De Solarcoin is een virtuele munt net als de bitcoin. Deze virtuele munt is sinds januari 2014 op de markt. Met de SolarCoin kan er geïnvesteerd worden in duurzame energie. De munt werkt op een vergelijkbare manier zoals de bitcoin en is gekoppeld aan eenheden van zonne-energie. Één SolarCoin kan worden ingewisseld voor 1 megawatt uur zonne-energie. Iedere eenheid staat tevens ook gelijk aan €1800,00 besparing van CO2 uitstoot.

Virtueel betalen voor zonne-energie

De virtuele munt word niet fysiek gedrukt maar is virtueel. Door een netwerk van computers wereldwijd word er onderling geconcurreerd en gehandeld. De SolarCoin zal een klein percentage innemen waar het mining betreft, minder dus dan de bitcoin en energiezuiniger. Oprichter Nick Gogerty hoopt met zijn uitvinding energieproducenten te prikkelen om meer in zonne-energie te gaan investeren.

SolarCoin eerst alleen te gebruiken in de VS

De SolarCoin word vooralsnog eerst gebruikt door Amerikaanse zonne-energieproducenten, maar Gogerty wil de munt ook in andere landen zoals Duitsland en Engeland hebben.

Sinds de komst van de bitcoin zijn er ook andere virtuele munten ontstaan, zoals de WindCoin, BioMassCoin en de GeoThermalCoin. De elektronische valuta is enorm populair geworden, en word zelfs al gebruikt om online te betalen, voorbeeld hiervan is thuisbezorgd.nl.

SolarCoin
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.