Grijze stroom

Grijze stroom is stroom opgewekt met stroombronnen die een negatief effect hebben op het milieu. Wij maken gebruik van de brandstoffen die in onze aardbodem zit. De fossiele brandstoffen genaamd. De bronnen bieden ons: Bruinkool, steenkool, olie en gas. Daarmee produceren wij elektriciteit om onze huizen en apparatuur van stroom te voorzien. Deze brandstoffen zijn helaas niet oneindig, en het einde ervan begint in zicht te komen. Het mensenaantal neemt toe en daarmee ook de energiebehoefte.

Grijze stroom is nadelig voor ons klimaat

Het gebruik van grijze stroom zorgde door de jaren heen dat wij onze aarde hebben vervuild. Iedere leverancier is verplicht om op zijn stroom etiketten aan te geven welke energiebron er gebruikt is, en de samenstelling van de bronnen. Wilt u grijze stroom gaan afnemen, kijk dan eerst eens naar de aanbiedingen voor groene energie wel zo milieuvriendelijk. Start de onafhankelijke energievergelijker, als het verschil in prijs voor u miniem of schappelijk is. Kunt u altijd nog beter voor groene stroom kiezen.

Groen, groen en nog eens groen

Alle energiebedrijven bieden standaard grijze stroom aan omdat dit de goedkoopste stroom is. Het produceren van stroom met behulp van kolen en olie is nu eenmaal goedkoper voor de energiebedrijven. Groene stroom is daarentegen duurder om op te wekken. U kunt in uw energie vergelijk kiezen tussen grijze en groene stroom en wanneer u deze optie filtert op alleen grijze stroom dan krijgt u ook alleen grijze stroom aanbiedingen te zien. De overheid heeft de energiebelasting op stroom verlaagd, waardoor u uiteindelijk minder voor uw energiekosten betaald. U zult dit aan het einde van het jaar dan ook terug zien op de eindafrekening. Nu de vermindering op de energiebelasting is ingevoerd kunt u dus ook gerust kiezen voor groene stroom. U betaalt net zoveel maar u draagt minder bij aan de CO2 uitstoot.

Grijze stroom
5 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.