Stroometiketten

stroometiketten
Stroometiketten zijn labels die worden toegekend aan energieproducten. Iedere energieleverancier is sinds 2005 verplicht om een stroometiket te vermelden aan zijn consumenten. Zo kan de consument zien welke brandstoffen de energieleverancier gebruikt om zijn elektriciteit op te wekken. Wanneer u op EnergieVergelijking.nl een energie vergelijk bent gestart zult u het stroometiket zien staan als Energielabel onder het energielabel vind u extra informatie over de herkomst van de stroomproductie. Dit word onderverdeeld in percentages zoals: windenergie 5%, waterkrachtenergie 5% en zonne-energie 90%.

Stroometiketten bekijken per energieproduct

Het stroometiket word elk jaar voor 1 mei gepubliceerd. De NMa houd bij of de energieleveranciers dit tijdig en juist aanleveren. Wise houd de stroometiketten bij sinds 2006, ook inventariseert Wise welk energiebedrijf de schoonste en vuilste stroom aanbied. Bent u benieuwd welke energiebedrijven daaronder vallen? Klik dan op de website:groenestroomjagraag.nl. Uit de gegevens die energieleveranciers aanleveren met betrekking tot hun groene stroomproductie maakt Wise een rangstroomlijst op. De meest groene energieleverancier staat dan bovenaan gevolgd door de minder groene energieleverancier. In 2005 trad de regeling stroometikettering in werking en vanaf dat moment werden alle energieleveranciers verplicht de herkomst van hun energie openbaar te maken.


Bij een energievergelijking kunt u klikken op meer informatie dan vervolgens kunt u naar beneden scrollen en ziet u daar staan: Energielabel met dit energielabel geeft de energieleverancier aan waaruit zijn energiemix bestaat. Het word weergegeven in percentages van de volgende energiebronnen: zon, water, bio, wind, gas, kolen, nucleair of overige. U kunt dit energielabel bekijken per energieleverancier en aan de hand daarvan een keuze maken. Ook kunt u bij aanvang al aangeven welke soort energie u wilt vergelijken. De soort energie als in groene energie word weergegeven met een boompje, dit boompje kan voor de helft groen zijn of helemaal.

Als u de keuze voor groene of grijze stroom maakt dan kunt u aan de hand daarvan een vergelijking maken. Ook bij grijze energie kunt u bekijken welke herkomst deze heeft, zo kan men het percentage bekijken van de hoeveelheid kolen en gas hiervoor gebruikt worden. Bij energieleverancier Atoomstroom krijgt u zoals de naam al zegt energie geleverd afkomstig van Atoomstroom. Niet de meest milieuvriendelijke soort energie maar toch zijn er consumenten die ervoor kiezen.

Stroometiketten
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.