Stroomverbruik

Ons stroomverbruik is mede afhankelijk van het aantal apparaten wat wij thuis hebben staan, hoe energiezuinig deze zijn en of we spaarlampen gebruiken. Uit hoeveel personen bestaat uw gezin? En heeft u de wasdroger of andere stroomverslindende apparatuur dagelijks aan staan? Dit zijn vragen en punten die dus bijdragen aan uw stroomverbruik. Dit staat los van de heffingen, regiotoeslag, vastrecht, en transportkosten. Gezamenlijk maken deze kosten uiteindelijk uw energiefactuur op.

Stroomverbruik berekenen

Een modaal gezin verbruikt per jaar aan stroom ongeveer 3500 kWh. Dat is omgerekend in euro’s circa € 1000,- en dat is veel geld. Dus laat een droger wanneer hij klaar is niet aan staan, maar trek de stekker uit het stopcontact. Trek alle stekkers uit het stopcontact van de apparatuur die u niet gebruikt. Wanneer u begint met het alerter zijn op uw stroomverbruik dan zult u aan het einde van het jaar dit terugzien op uw eindafrekening.

Meet uw stroomverbuik

U kunt uw stroomverbruik ook meten met een handige energiemanager zodat u meteen kunt bekijken welke apparaten in huis enorm veel energie verslinden. Zo kunt u onnodig verbruik voorkomen door ze tijdig uit te zetten. Stel u bent toe aan een nieuwe wasmachine en u heeft het geld ervoor opzijgezet. Dan kunt u meteen een wasmachine aanschaffen met een zuiniger energielabel. Apparaten die zijn voorzien van een zuinig energielabel zullen veel minder aan stroom verbruiken dan dat met uw oude apparaat het geval was. Ook bespaart u hiermee op uw energiefactuur.

Bezuinigen is in eerste instantie de beste optie

Bezuinigen op stroomverbruik levert u dus voordeel op. Immers hoe minder stroom u verbruikt des te minder er betaalt hoeft te worden. Maar ook de stroomprijzen vergelijken levert voordeel op. Want een te dure stroomprijs drijft uw voorschotbedrag omhoog. En de kans bestaat dat u teveel betaalt en dat is niet nodig. Door de stroomprijzen te vergelijken zult u altijd een goedkopere stroomleverancier vinden. Er is namelijk zoveel diversiteit onder de stroomprijzen waardoor u kunt besparen.

Betaal minder voor uw stroom

Stroomverbruik opnieuw berekenen met EnergieVergelijking.nl? Dat kan neem uw gegevens van uw eindafrekening over en vul deze in in de Energievergelijker. Wij laten u meteen zien welke energieleverancier voor u de goedkoopste stroomprijzen heeft. Bespaar direct tot €450 per jaar op uw energiefactuur en stap over naar de goedkoopste energieleverancier.

Stroomverbruik
3 beoordelingen 7.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.