Stroomstoring

Wat is een stroomstoring? een stroomstoring ontstaat wanneer de energielevering plotseling onderbroken wordt. Het kan voorkomen dat een elektrische generator die de stroom opwekt uit kan vallen, maar de storing kan tevens ontstaan bij kortsluiting of een onderbreking.

Stroomstoring meestal door menselijk handelen

Een stroomstoring komt het vaakst voor bij graafwerkzaamheden waar er in dat geval een elektriciteitsleiding word geraakt. Het gaat hierbij dan om leidingen die liggen in het laag en midden spanningsgebied. Wanneer de bovenleidingen geraakt worden spreken we meestal van stroomstoringen veroorzaakt door de weerelementen zoals ijzel, wind of blikseminslag.

Netbeheerder gaat automatisch over tot vergoeding

Het is ook zo dat wanneer u langer dan 4 uren last heeft van een stroomstoring dat u een vergoeding kunt krijgen van €35, en voor iedere 4 uur dat de stroomstoring langer duurt krijgt u nog eens €20 extra. Als er schade voortkomt uit de stroomstoring dan kunt u uw netbeheerder hiervoor aansprakelijk stellen tot een maximaal bedrag van €3500. Meld de stroomstoring tijdig aan de energieleverancier en de netbeheerder.

Check internet voor actuele storingen

Vaak kunt u in geval van storing het internet raadplegen. Andere consumenten die ook last van de storing hebben zullen daar melding van maken. Maar de netbeheerder zal er ook altijd melding van maken. Uw netbeheerder is de aangewezen partij als u vragen heeft. De netbeheerder kan in een aantal gevallen aansprakelijk blijken. Zij raden u ook aan om uw verzekering aan te spreken.

Meld schade direct aan de netbeheerder

De netbeheerder geeft particulieren en zakelijke klanten de mogelijkheid de schade te melden. Dit kan online door een schade meld formulier in te vullen. Stel uw bedrijf heeft schade opgelopen door een stroom of gasstoring, dan is het belangrijk om te weten wat uw rechten zijn.

Over het algemeen komen stroomstoringen weinig voor. De netbeheerders voeren regelmatig onderhoud uit aan de netwerken. Dit is om de betrouwbaarheid en de veiligheid te verhogen.

Stroomstoring
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.