Stroomstoring

Wat is een stroomstoring? een stroomstoring ontstaat wanneer de energielevering plotseling onderbroken word. Het kan voorkomen dat een elektrische generator die de stroom opwekt uit kan vallen, maar de stroomstoring kan tevens ontstaan bij kortsluiting of een onderbreking.

Een stroomstoring komt het vaakst voor bij graafwerkzaamheden waar er in dat geval een elektriciteitsleiding word geraakt. Het gaat hierbij dan om leidingen die liggen in het laag en middenspanningsgebied. Wanneer de bovenleidingen geraakt worden spreken we meestal van stroomstoringen veroorzaakt door de weerelementen zoals ijzel, wind of blikseminslag.

Het is ook zo dat wanneer u langer dan 4 uren last heeft van een stroomstoring dat u een vergoeding kunt krijgen van €35, en voor iedere 4 uur dat de stroomstoring langer duurt krijgt u nog eens €20 extra. Als er schade voortkomt uit de stroomstoring dan kunt u uw netbeheerder hiervoor aansprakelijk stellen tot een maximaal bedrag van €3500. Meld de stroomstoring tijdig aan de energieleverancier en de netbeheerder.

Stroomstoring
2 beoordelingen 10 gemiddeld