Subsidie Zonneboilers

Bent u voornemens om een zonneboiler aan te schaffen? Dat is verstandig, en u bent daarmee duurzaam bezig. Maar nu rijst de vraag: Kan ik een subsidie aanvragen voor mijn zonneboiler? De overheid heeft daarvoor de Investeringssubsidie Duurzame Energie opgericht. Ook de ISDE genoemd. In deze subsidiepot is rekening gehouden met de aanschaf voor zonneboilers.

Prijzige zonneboilers

Een zonneboiler is niet een apparaat dat u zomaar even aanschaft. De prijzen beginnen bij €2000 en kunnen zelfs oplopen tot €5000. Om duurzame consumenten te stimuleren over te gaan tot de aankoop is er daarom een subsidieregeling. Een warmtepomp of biomassa ketel komen ook in aanmerking voor de subsidie.

Uw eigen gemeente kan ook een financiele hulp zijn bij de aanschaf

U kunt ook navraag doen bij uw eigen gemeente over de subsidie’s voor zonneboilers, los van de regering hebben gemeenten ook subsidiepotjes hiervoor. Wanneer er geen subsidie beschikbaar is, hebben gemeenten bijvoorbeeld alternatieven waar u naar kunt informeren zoals duurzame leningen, dit betekent dat u tegen een lage rente geld kunt lenen voor de aanschaf van uw zonneboiler.

Zonneboiler en andere duurzame maatregelen fiscaal aftrekbaar

Tevens kunt u de aanschaf van uw zonneboiler meenemen in uw belastingaangifte, omdat de zonneboiler valt onder de waardevermeerdering van uw huis is het fiscaal aftrekbaar. Informeer bij de belastingdienst en uw accountant over uw mogelijkheden.

Subsidie Zonneboilers
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.