Transportcapaciteit

Transportcapaciteit houdt in: het vermogen om uw elektriciteit en gas te kunnen verplaatsen naar uw elektriciteit en gasaansluiting. Uw elektriciteit wordt vervoerd via koperen draden. Uw aardgas wordt vervoerd door buizen aangesloten op het gasnet.

Transportcapaciteit zien we bij zakelijke klanten

U betaalt transportkosten over uw energieverbruik. Bij grootverbruikers bestaan deze uit twee gedeeltes: Een vast bedrag, en een variabel bedrag. Het variabele bedrag wordt aan de grootverbruiker in rekening gebracht gebaseerd op de transportcapaciteit. De term transportcapaciteit zien we alleen bij grootzakelijke klanten.

Meer of minder capaciteit?

Als u als bedrijf toch meer capaciteit nodig blijkt te hebben, dan worden de extra kosten u in rekening gebracht. Als u denkt op voorhand meer capaciteit nodig te hebben, dan kunt u de optie van een dagcontract overwegen. Vraag uw energieleverancier naar de mogelijkheden. Het is dus zo dat de hoogte van de capaciteit uw kosten deels bepaalt. Daalt de capaciteit? Dan kunt u deze aanpassen, dit kan niet zonder meer dus vraag de netbeheerder hoe dat precies zit.

Kleinverbruiker of grootverbruiker?

Bij particulieren wordt er rekening gehouden met standaarden. Hier wordt gewerkt met een maximum verbruik. Particulieren vallen dan ook onder de kleinverbruikers elektriciteit. De doorlaatwaarde is hier 3 x 80 Ampère maximaal. Bij grootverbruikers wordt er gekeken naar de transportcapaciteit.

 

Transportcapaciteit
1 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!