Turteltaks België

turteltaksSinds 1 maart 2016 moeten ingezetenen van België een heffing op de energie betalen zoals wij in Nederland dat doen in de vorm van energiebelasting. De Turteltaks is bedoeld om de schuld af te lossen die ontstaan is door afgifte van groene stroom certificaten voor zonnepanelen.

Bijdrage Energiefonds vanaf 1 maart 2016 verplicht

De eigenlijke naam van de Turteltaks is de Bijdrage Energiefonds en zo zal dit ook worden vermeld op de energierekening wanneer u woonachtig bent in België. De hoogte van de Turteltaks is afhankelijk van uw energieverbruik over een kalenderjaar. Dus hoe meer u aan energie verbruikt hoe meer u aan Turteltaks moet betalen.

Deze bedragen kunnen dus oplopen tot een paar honderd euro per jaar wanneer u dus veel verbruikt. Om een voorbeeld te geven:

  • tot 5000 kWh betaalt een Belgisch huishouden €100 per jaar
  • vanaf 5000 kWh tot aan 10.000 kWh €130 per jaar
  • vanaf 10.000 kWh tot aan 20.000 kWh €290 per jaar

Turteltaks word in meeste gevallen verrekend maar niet door elke energieleverancier!

De Turteltaks word al verrekend met het voorschotbedrag die maandelijks aan de energieleverancier word voldaan, stapt u in de tussentijd over naar een andere energieleverancier? Dan wordt de Turteltaks op uw eindafrekening verrekend. Toch dient u uw energierekening te raadplegen om u zelf ervan te verzekeren dat de Turteltaks ook is verrekend om financiële misverstanden te voorkomen op uw eindafrekening.

Een dubbele meter wat nu?

Consumenten met een dubbele energiemeter vragen zich vaak af of zij de heffing dan ook twee keer moeten betalen, maar de heffing word berekend op uw aansluiting die gekoppeld is aan uw EAN code. Heeft u twee EAN codes voor uw aansluiting? In dat val moet u dan ook twee keer de heffing betalen. Voor extra informatie kunt u de website van de Vlaamse Belastingdienst raadplegen.

 

Turteltaks België
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.