Een variabel energiecontract is een contract waarbij u niet vast zit aan vaste tarieven zoals bij een vast energiecontract. De tarieven bij een variabel contract kunnen dus variëren. En wanneer uw energieprijs zou stijgen dan stijgen uw maandelijkse energiekosten ook. Maar dalen de energieprijzen dan heeft u daar direct profijt van omdat uw maandelijkse voorschotnota ook verlaagd word. Vroeger was men huiverig om te kiezen voor een variabel energiecontract omdat de energiemarkt onstabiel was.

Is een variabel tarief nog verstandig?

Tegenwoordig heeft meer dan de helft van de huishoudens gekozen voor een variabel energiecontract. Dit is omdat de energieprijzen stabieler waren en doorgaans daalden. Een energiecontract met een vast tarief is nu de beste keuze. Kies dan wel voor een contract met een looptijd van maximaal een jaar zodat u erna direct weer uw energie vergelijk starten kunt. Het vergelijken van energie is een karweitje dat steeds weer geld oplevert voor u. Wij gaan nergens heen en houden de energiemarkt voor u in de gaten.

Niets is zeker voor lange tijd op de energiemarkt

Zoals u wel lezen kunt verandert er steeds weer wat op de energiemarkt. Waren variabele tarieven een aantal jaar terug nog populair? Zo impopulair zijn ze nu. Consumenten houden toch van vastigheid en zekerheid. Daarom kiezen ze het meeste voor een vaste prijs. En kiezen ze ook niet voor een hele lange looptijd. Ze kunnen hiermee immers welkomstkortingen mislopen. Controleer elk jaar de tarieven en bekijk wat voor u het beste is. Als de variabele tarieven duurder zijn geworden, dan kiest u gewoon voor een vast tarief.

Heeft u nog een oud energiecontract? Daar komt u achter als u inlogt op uw persoonlijke pagina. Wanneer was de laatste keer met overstappen? Als dit een paar jaar geleden is, dan is het huidige tarief veel te duur. De tarieven zijn namelijk veel goedkoper nu. En daarmee kunt u al flink besparen op uw voorschotnota.

Vergelijk variabele energie en gastarieven

Vergelijk daarom de variabele tarieven eens met de vaste tarieven voor energie en gas veel verschil zit er niet tussen. Bijna alle energieleveranciers bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor een variabel tarief. Het enige wat u hoeft te doen is aan te geven bij stroom en gas of u kiest voor vast of variabel. Wanneer u dat heeft aangevinkt vergelijkt EnergieVergelijking.nl puur en alleen variabele tarieven. Dit kan zowel bij gas als bij stroom omdat er ook huishoudens zijn die alleen kunnen kiezen voor stroom contracten omdat ze blokverwarming hebben bijvoorbeeld.

Bereken het voordeel op uw energiekosten

Heeft u de variabele tarieven vergeleken en wilt u toch zekerheid? Vink dan alleen vaste tarieven aan en EnergieVergelijking.nl toont u direct uw voordeel. Bespaar snel een paar honderd euro op uw energiekosten en stap gelijk over. Energie vergelijken doet men elk jaar om zoveel mogelijk te kunnen besparen. U wilt toch ook geen voordeel missen?

Variabel energiecontract
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.