Verhuizing

Wanneer u verhuist kunt u ervoor kiezen om bij uw huidige energiebedrijf te blijven. Of u stapt over naar een ander energiebedrijf. In beide gevallen is het belangrijk dat u minstens vier weken voor de gestelde verhuisdatum doorgeeft dat u gaat verhuizen.

Meterstanden correct invullen en tijdig opsturen

Wanneer u uw verhuisdatum heeft doorgegeven ontvangt u een meterstanden formulier. Hierop vermeldt u uw meterstanden deze stuurt u vervolgens weer op naar uw energiebedrijf. Deze stuurt u een eindafrekening voor het verbruik. Het energiebedrijf is verplicht dit binnen 8 weken retour te zenden.

Doe dit het liefst wel op tijd want u wilt voorkomen dat er een schatting van uw verbruik word gemaakt. Dit valt meestal niet in uw voordeel. Tevens kunt u aan de hand van uw eindafrekening bekijken of de meterstanden overeenkomen met wat u ingevuld heeft. Dit is ook ter verduidelijking naar de nieuwe bewoner die na u uw oude huis gaat bewonen. Zo voorkomt u onduidelijkheden in wie wat heeft verbruikt na de verhuizing.

Uw nieuwe energiebedrijf brengt uw netbeheerder van uw verhuizing op de hoogte. Wanneer u verhuist naar een andere regio kan het zijn dat u ook een nieuwe netbeheerder toegewezen krijgt. Rekeningen van de netbeheerder hoeft u niet meer te verwachten. De energieleverancier int de bedragen die bestemd zijn voor de netbeheerder. En draagt ze vervolgens aan de netbeheerder af.

U gaat een nieuwbouwwoning bewonen

Wanneer u een nieuwbouwwoning betrekt dan worden uw meterstanden opgenomen door de aannemer die uw huis gebouwd heeft. Uw netbeheerder zal u vertellen dat u zich bij een energiebedrijf moet aanmelden. Ook dit dient tijdig geregeld te zijn. Anders loopt u kans dat de netbeheerder de levering stopzet. Daarna nog eens een energiebedrijf aanmelden kost dan geld. Want de netbeheerder moet dan de aansluiting weer activeren. Hier zijn kosten aan verbonden.

U blijft bij uw huidige energiebedrijf

Dan rest u gewoon om uw verhuisdatum door te geven. De energieleverancier zorgt er dan voor dat u tijdig energie en gas geleverd krijgt. Schrijf wel de meterstanden op zodat er geen onduidelijkheden bestaan. Voor de eindafrekening van het oude adres kunt u uw meterstanden doorgeven.

Bekijk op Energievergelijking.nl of het de moeite waard is om te verhuizen naar een ander energiebedrijf.

 

Verhuizing
1 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.