Warmtepomp

Warmtepompen maken gebruik van duurzame energie, de warmtepomp haalt zijn warmte uit de grond, het water en de lucht. Een waterpomp verbruikt daardoor weinig energie. De duurzame pomp maakt gebruik van elektriciteit of gas, maar de capaciteit aan energie is een stuk lager dan bijvoorbeeld een gewone ketel die op gas werkt.

Warmtepomp een probaat apparaat

De warmtepomp is effectief  en een energiebesparend apparaat. Wanneer u een waterpomp aanschaft levert deze bij verbruik van 1 kWh u 4 kWh aan stroom terug. De pomp is duurzaam omdat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. U verwarmd dus op een CO2 neutrale wijze. En dat is altijd beter voor het milieu.  Zo kan de huidige warmtepomp ook woningen verkoelen. Dit kan door middel van koel units.

Bespaar op uw energieverbruik

U kunt met een waterpomp 50% besparen op uw energieverbruik, u bent milieuvriendelijk bezig tegelijkertijd, en u put geen natuurlijke brandstoffen uit. Zo voorziet u in uw verwarming en uw warm water. Het ideale aan een warmtepomp is dat het gebruik maakt van elektriciteit. Het meest duurzame is dan het gebruik van duurzame elektriciteit. Er zijn warmtepompen die in combinatie met de bestaande cv-installatie kan werken. Maar de all-electric pomp is er ook. Gas zal in dit geval niet meer nodig zijn.

Dure en minder dure varianten

Dit betreft dan ook meteen de duurste pomp uit het segment. Een goedkopere versie van de pomp is degene die gebruik maakt van ventilatielucht. Er zijn namelijk voldoende woningen die voorzien zijn van een mechanisch afzuigsysteem. De pomp wordt dan verbonden met uw hybride cv-ketel. De hybride warmtepomp zorgt er voor dat u minder gas hoeft te verbruiken. De voordelen zijn dus goed, want uw energierekening wordt goedkoper en u verbruikt veel minder CO2.

Hoogte subsidie verschilt per pomp

Het RVO heeft aanvullende informatie voor geïnteresseerden. Zoek van tevoren zoveel mogelijk informatie op voordat u tot aanschaf overgaat. De aanschaf is namelijk prijzig. Ook vermeldt het RVO welke duurzame pompen voor vergoeding in aanmerking komen. Een deel zal u toch zelf moeten betalen. Maar de overheid helpt in ieder geval een handje mee. Er zijn al ruim 180.000 woningen die voorzien zijn van een warmtepomp.

Warmtepomp
5 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.