Warmteterugwinning

Warmteterugwinning is een term die gebruikt word bij het terugwinnen van warmte. Bestaande warmte in huis dat zich in de afvoer bevind bijvoorbeeld word dan weer hergebruikt. De zogenoemde WTW unit werd al in nieuwbouwhuizen geplaatst die begin 2000 werden gebouwd. Het systeem bevat een motor die buitenlucht aantrekt en naar binnen haalt. In de WTW unit word deze lucht vervolgens weer verwarmd en de woning ingeblazen.

Schone lucht in huis dankzij Warmteterugwinning

Koude lucht met een temperatuur van -12 graden kan worden verwarmd tot een graad of 16. De WTW unit kan tevens vervuilde lucht in huis afvoeren en het weer aanvoeren met schone lucht. De WTW unit is voorzien van een ventilatiebox die weer ventilatiekanalen bevat, deze kanalen kunnen afwisselend warme en koele lucht ventileren alsook schone en vuile lucht in en afvoeren.

Besparen op uw energiekosten met WTW unit

De aanwezige lucht in huis kan op een simpele manier verwarmd worden waardoor de cv ketel minder hard hoeft te werken. Op deze manier bespaart u dan ook op de energiekosten. Het andere voordeel van warmteterugwinning is ook dat de lucht in huis word gezuiverd. De lucht in huis kan verschillende stoffen bevatten die niet goed voor ons zijn. Vooral voor mensen met astma en allergieën is de WTW unit een uitkomst.

Gezondheid vaart bij met Warmteterugwinning

Met de continuïteit aan schone lucht in huis zal het comfort in huis ook verbeteren. De ventilatie van lucht zorgt ook weer voor een lager gasverbruik. De WTW unit is een vorm van duurzaam omgaan met de lucht in huis. Wanneer de ventilatie in huis niet optimaal is dan kan het ook gezondheidsklachten opleveren. Waar andere consumenten de ramen op een kier zetten voor ventilatie zorgt de WTW unit dat dit op een mechanische manier gebeurd.

Besparen op de kosten voor energie en gas?

Geen warmteterugwin unit in huis maar wel willen besparen op de energiekosten? Dan kunt u hier energie vergelijken en meteen bekijken hoeveel u minder gaat betalen. Door over te stappen naar een ander energiebedrijf bespaart u net zo goed op de kosten voor energie en gas. De top 5 goedkoopste  energie aanbiedingen staan altijd bovenaan op EnergieVergelijking.nl.

Warmteterugwinning
2 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!