Waterstof

Waterstof staat gelijk aan H2 en een waterstofmolecuul bestaat uit twee waterstofatomen. H2 is een gas en het komt voor in verscheidene stoffen, waaronder water. Waterstof krijg je als je het waterstof molecuul scheid van een waterstof molecuul. Dit kun je op twee manieren doen:

  • Elektrolyse: met elektriciteit scheid je de watermoleculen daaruit ontstaat waterstof en zuurstof. In de waterstof bevind zich de energie
  • Waterstof opwekken uit fossiele brandstoffen. In gas bevinden zich koolwaterstof moleculen deze bestaan weer uit waterstof en koolstof, wanneer je waterstof en koolstof van elkaar scheid houd je waterstof over, nadeel is wel dat de vrijgekomen koolstofdioxide opgaat in de atmosfeer

Waterstof energie

Wanneer waterstof in contact komt met zuurstof dan word het omgezet in energie en water. De scheikundige som hiervoor is: 2H2 + O2 ->2H2O . De waterstofmoleculen  komen in aanraking met een zuurstof molecuul, de atomen komen los en worden verdeeld over de twee watermoleculen. De energie die hieruit voortkomt bevat warmte en elektronen en dan heb je stroom. Waterstof kan als brandstof gebruikt worden LPG bijvoorbeeld, hier heb je een speciale verbrandingsmotor voor nodig. Ook kan waterstof gebruikt worden voor accu’s die elektromotoren aandrijven. (Hybride auto’s).

Waterstof energie als energiedrager

Er wordt steeds meer gesproken over de mogelijkheid om waterstof als vervanger van aardgas te laten dienen. Dit is omdat bij de verbranding van waterstof geen CO2 vrijkomt. En het zou door de bestaande gasleidingen kunnen worden getransporteerd. Maar dat zijn discussies voor later. Feit blijft wel dat waterstof energie draagt en niet de bron zelf is.

Waterstof
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.