Windenergie

Windenergie wordt opgewekt uit de wind. Door middel van windmolens vangen de bladen ( rotorbladen) de wind op. En dit wordt weer omgezet in een circulerende beweging hieruit ontstaat elektriciteit. Tegenwoordig worden er windturbines ingezet om windenergie op te wekken dit is één van de vormen van duurzame energie.

Vroeger verkreeg men windenergie met stoommachines

Wind is overal om ons heen. En in Nederland waait het altijd. Vroeger werd windenergie opgewekt met oude stoommachines. Vlak na de eerste wereldoorlog werden er snellere circulerende windturbines ontworpen en vervingen zij de stoommachines. Bij windkracht 2 is er al opwekking met windenergie mogelijk. Ze gaan tot een maximum windkracht 6 tm 8. Daarboven is het te gevaarlijk en wordt de windturbine automatisch gestopt.

Hoe hoger de windkracht hoe hoger de opbrengst

De hoeveelheid wind is natuurlijk ook belangrijk. Op de Noordzee waait het steviger en vaker dan in het binnenland. Daarom worden er ook speciaal windparken op zee gebouwd. De komende jaren zal het percentage windenergie toenemen. Elk jaar komen er nieuwe windparken bij. Het totale vermogen van Nederlandse wind is nu circa 4200 megawatt. Windenergie is schone en duurzame elektriciteit en is een onuitputtelijke bron.

Bij de productie van windenergie komt ook nog eens veel minder CO2 vrij. Bij grijze energie komt er veel meer CO2 vrij. Daarom wordt er ook het liefst gekozen voor duurzame energie. En daar behoort windenergie dan ook toe. Een windturbine vervuilt de lucht namelijk niet. Een elektriciteitscentrale vervuilt de lucht wel. En de grondstoffen die nodig zijn bij grijze energie raken een keer op.

Energieleveranciers met windenergie

Wilt u energie opgewekt met windmolens? In Nederland zijn diverse energieleveranciers die hun energie laten opwekken met windmolens. U kunt dus een steentje bijdragen aan een beter milieu door windenergie af te nemen. Maar voordat u daaraan begint kunt u het beste beginnen met energie vergelijken omdat u dan direct weet welke aanbieder voor u de beste aanbieding heeft.

Windenergie
2 beoordelingen 10 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.