Zonder korting

Bent u op zoek naar de voordeligste leverancier zonder korting? Dan kan energie vergelijken zonder korting de uitkomst bieden. Op basis van uw verbruik en woonplaats kunt u namelijk eenvoudig uitrekening welke leverancier zonder korting de voordeligste is. De acties met een welkomstkorting hoeven niet altijd de voordeligste keuze te zijn. Sommige energieleveranciers hebben dan ook geen korting maar wel een scherp tarief. Vergelijk dus ook wat zonder korting het voordeligste is via de onze energievergelijker.

Overstappen én besparen

Wilt u graag echt eens besparen op uw energielasten? Wilt u niet langer te veel betalen? Begrijpelijk! Overstappen is besparen! Energie vergelijken zonder korting kan u veel voordeel opleveren. Zo kunt u onder andere genieten van hoge welkomstkorting óf van scherpe leveringstarieven. Dat is geheel op basis van uw invoer en persoonlijke situatie. Verbruikt u juist veel energie? Dan kan het soms interessant zijn om simpelweg te kiezen voor een scherp leveringstarief. Bent u daarentegen kleinverbruiker? Dan is vaak een hoge welkomstkorting aantrekkelijk.

Waarom energie vergelijken zonder korting?

Wilt u graag energie vergelijken zonder korting? Vergelijk verscheidene energiebedrijven en bespaar flink op uw energielasten. De meeste Nederlandse consumenten willen natuurlijk energie mét korting. Echter is dat niet altijd het voordeligste. Immers speelt het leveringstarief ook mee in de uiteindelijk prijs.

Hoe werkt het?

Wilt u graag een lagere energierekening? Dan wilt u ongetwijfeld weten hoe het vergelijken precies werkt! Gelukkig is dat ontzettend eenvoudig. U hoeft enkel maar uw postcode + verbruik in te voeren. De gegevens van uw verbruik treft u aan op uw laatste jaarafrekening. Hier kunt u overigens ook op zien wanneer uw huidige contract afloopt. Wel zo handig. Op basis daarvan kan de rekentool direct berekenen welke energiemaatschappij heeft meest voordeligste is in uw situatie.

Wat vindt u belangrijk?

Als consument heeft u de mogelijkheid om te filteren op verscheidene energiezaken. Dat maakt energie vergelijken zonder korting ook zo gemakkelijk. Op basis van uw voorkeuren kunt u immers precies aangeven wat u wilt. Met behulp van de filters kunt u eenvoudig filteren op onder andere duurzaamheid, type contract of contractperiode. Hieronder leggen we de verschillende filters verder uit.

Kiest u voor een duurzame leverancier?

Wilt u energie vergelijken zonder korting? Overweeg dan ook om te kiezen voor een duurzame energieleverancier. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Het aantal energiebronnen raakt namelijk steeds verder op. Het is dan ook erg fijn om te kiezen voor een duurzaam alternatief. Duurzame alternatieven bestaan uit hernieuwbare energiebronnen. Hierbij kunt u denken aan energie uit zon, wind, water en biomassa.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Zonder korting Energievergelijking.nl

CO2-gecompenseerd gas

Kiest u ook duurzaam gas? Dan is CO2-gecompenseerd gas momenteel het beste alternatief. De CO2-uitstoot wordt namelijk gecompenseerd bij het opwekken van het gas. Het blijft daarmee wel ‘gewoon’ aardgas, wat ook nog steeds een niet-hernieuwbare energiebron is. Momenteel is men hard bezig met het verder ontwikkelen van écht groen gas. Helaas kan dit nog niet op grote schaal worden geproduceerd. Voor CO2-gecompenseerd gas betaalt u wel een hoger bedrag per m3 gas. Echter is het wel een duurzamer alternatief en draagt u daarmee uw steentje bij aan het milieu.

Eenjarig, driejarig of direct opzegbaar contract?

U kunt ook filteren op de contractperiode. Kiest u het liefst voor eenjarig of een driejarig contract? Of wilt u liever helemaal nergens aan vastzitten? Dan kan een direct opzegbaar contract ook een aanrader zijn. Gaat u energie vergelijken zonder korting? Check welke aanbieder een scherp leveringstarief heeft. Op basis daarvan kunt u gemakkelijk de keuze maken.

Een (on)zeker leveringstarief?

Ook heeft u de keuze om te filteren op een vast of variabel leveringstarief. De verschillen zijn gemakkelijk uit te leggen: bij een vast leveringstarief staat het tarief gedurende de looptijd vast. Kiest u echter voor een variabel leveringstarief? Dan kan het tarief halfjaarlijks wijzigen: per 1 januari en per 1 juli. Het tarief kan zowel omhoog als omlaag. Doorgaans is dit afhankelijk van de olieprijzen. Een variabel leveringstarief is vaak gekoppeld aan direct opzegbare contracten. Hier ontvangt u geen welkomstkorting. Dat is dus ook echt energie vergelijken zonder korting.

Filteren op uw aanbieder naar keuze

Heeft u voorkeur bij een bepaalde aanbieder? Dan kunt u het gemakkelijk aangeven in de rekentool. Zo biedt onder andere FENOR een scherp tarief: hier kunt u zeker energie vergelijken zonder korting. Men biedt geen welkomstkorting, maar wel scherpe tarieven. Zo zijn er ook nog andere energiemaatschappijen, zoals ENGIE, die inzetten op andere waarden. Hierbij kunt u denken aan goede klantenservice. Andere bedrijven zetten weer in op duurzaamheid. Een kortingsbedrag hoeft daarmee niet altijd de eerste keus zijn. Duurzame alternatieven, zoals een slimme thermostaat, kunnen ook meespelen in uw keuze. Om die reden kunt u dan ook gemakkelijk filteren op aanbieder. Energie vergelijken zonder korting was dan ook nog nooit zo gemakkelijk.

Het beste overstapmoment uitgelegd

Wilt u graag overstappen van aanbieder? Dan is het raadzaam om uw huidige contract ernaast te houden. Veel Nederlanders denken dat zij pas kunnen overstappen gedurende de periode november tot en met december. Dat geldt echter alleen voor de zorgverzekering. Bij een energiecontract ligt dat iets anders: het is afhankelijk van uw huidige contractperiode.

Beschikt u over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u direct overstappen. Is dat echter niet het geval? Dan is het vaak beter om nog eventjes te wachten. Uw huidige energieleverancier kan u namelijk een overstapboete in rekening brengen. Dat heeft ermee te maken dat u min of meer contractbreuk pleegt. Wel kunt u zes weken van tevoren overstappen. Dat heeft ermee te maken dat u onder andere ook nog 14 dagen bedenktijd heeft en tot slot een maand opzegtermijn.

Sommige energieleveranciers nemen de overstapboete over. Bekijk het overzicht: welke leveranciers vergoeden de overstapboete?

Energie vergelijken zonder korting: hoe werkt het?

Bent u er klaar voor? Wilt u graag energie vergelijken zonder korting? Dan kunt u de bovenstaande energievergelijker raadplegen. Voer hier altijd uw postcode + huisnummer in. Ook is het raadzaam om uw verbruik in te voeren. Deze vindt u terug op uw meeste recente jaarafrekening. Op basis daarvan zal de rekentool berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Bent u klaar om over te stappen? Klik simpelweg op de oranje knop ‘aanvragen’ en vraag uw nieuwe energiecontract direct online aan.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

energie vergelijken zonder korting

De standaard bedenktermijn van 14 kalenderdagen

Nadat u de bevestiging van uw nieuwe energieleverancier heeft ontvangen, heeft u standaard nog 14 dagen bedenktermijn. Dat geldt overigens voor iedere energieleverancier. Men is daar namelijk wettelijk toe verplicht. Binnen deze periode kunt u uw nieuwe energiecontract altijd nog kosteloos annuleren. Dat is natuurlijk wel zo fijn, als u bijvoorbeeld een nóg beter aanbod vindt of toch besluit om bij uw huidige energieleverancier te blijven.

Geniet van de overstapservice

Zodra de 14 dagen bedenktijd zijn verstreken, stapt u in de overstapperiode. Binnen deze periode hoeft u vrijwel niets te doen. In feite hoeft u alleen maar uw meterstanden door te geven. Beschikt u over een slimme meter? Dan kunnen de energieleveranciers dit ook op afstand uitlezen.

U hoeft uw oude contract niet op te zeggen. Dat gebeurt namelijk automatisch. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over dubbele kosten. De twee energiemaatschappijen bekijken namelijk wanneer het nieuwe contract ingaat. Het is daarmee zorgeloos energie vergelijken zonder korting én overstappen!

Let op: iedere energieleverancier laat een kredietcheck uitvoeren

Iedere nieuwe energieleverancier zal een kredietcheck laten uitvoeren door een externe partij. Deze externe partij controleert op eventuele betaalachterstanden. Indien u negatief uit de check komt, kan het zijn dat de nieuwe energieleverancier u een waarborgsom in rekening brengt. Deze ontvangt u weer terug, indien u uw facturen in het eerste jaar voldoet. Dit geldt dus alleen voor zogezegde ‘risicoklanten’. Als u nooit betalingsachterstanden hebt gehad, hoeft u deze waarborgsom ook niet te betalen.

Bekijk ook: energieleveranciers zonder waarborgsom.

Energie vergelijken zonder korting gebeurt altijd 100 procent onafhankelijk

Wilt u energie vergelijken zonder korting? Via Energievergelijking.nl gebeurt dit altijd onafhankelijk. Wij zijn niet verbonden aan energiemaatschappijen en zetten de goedkoopste energieleverancier daarom ook altijd bovenaan. Energie vergelijken met korting was dan ook nooit zo eenvoudig.

Heeft u nog vragen? Stel uw vragen aan ons!

Heeft u nog resterende vragen over onze dienstverlening? Of heeft u algemene vragen over onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We beantwoorden uw vragen graag binnen onze werkuren: op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Een reactie kunt u binnen een werkdag van ons verwachten. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door. Dan helpen we u uiteraard graag.

Plaats een reactie