Energieakkoord besloten door kabinet

 

Het Energieakkoord is zo goed als besloten door het kabinet volgens de NOS, deze kreeg vandaag het rapport onder ogen.Ā 

Het rapport wacht nog wel op een definitieve goedkeuring van de betrokken organisaties. De definitieve goedkeuring moet op 4 september aangegeven worden.

Besluiten volgens het Energieakkoord

Overeengekomen is dat dat we gezamenlijk 1,5 % moeten gaan besparen op ons energieverbruik. Het rapport meld tevens dat er 15.000 fulltime banen in de energiesector beschikbaar moeten komen. De overige afspraken omvatten de thema’s energie besparen, een schoner klimaatbeleid gedaan door schone technologie. Dit moet vervolgens ertoe leiden dat onze energievoorziening betaalbaarder word en duurzaam.

Al overeengekomen besluiten in Juli

In Juli was al overeengekomen dat de oude kolencentrales gaan sluiten per januari 2016

  • CO2 reductie van 80 tot 95% in 2050
  • In 2020 aandeel van 14% duurzame energie
  • 400 mln euro budget voor isolatie huurwoning
  • Fiscaal voordeel voor zonne-energie
  • Woningbezitters (koop) ontvangen een energielabel
  • Nieuwe windparken

Toezichthouders voor Energieakkoord

Er word een commissie aangesteld van vertegenwoordigers van de deelnemende partijen aan het Energieakkoord, deze commissie zal toezicht houden of alle afspraken worden nagekomen, wanneer dit niet gebeurd kan er zonodig ingegrepen worden en maatregelen treffen om de doelstellingen te kunnen behalen. De commissie zal ieder jaar een rapport opstellen over de voortgang van zaken.

 

 

Energieakkoord besloten door kabinet
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.