Energiebelasting op gas in 2016 waarschijnlijk verhoogd

staatssecretaris wiebes

De Tweede Kamer heeft het belastingplan 2016 aangenomen waarin staat dat huishoudens in 2016 meer energiebelasting moeten gaan betalen voor het gebruik van aardgas. Het plan is aangeboden aan de Eerste kamer wanneer zij deze goedkeuren gaan huishoudens volgend jaar meer betalen voor het gebruik van aardgas.

Energiebelasting op gas moet omhoog

Er is al veel te doen omtrent het onderwerp over de energiebelasting want er word door meerdere partijen gepleit voor een hogere energiebelasting op gas. Huishoudens betalen momenteel meer energiebelasting voor het gebruik van elektriciteit en deze energiebelasting is 5 x hoger dan de energiebelasting op aardgas.

Staatssecretaris Wiebes wil de energiebelasting op gas verhogen met 5,104 eurocent per kubieke meter, en de energiebelasting op elektriciteit wil hij gaan verlagen met 1,953 eurocent per kilowattuur. Dit is uiteraard exclusief de BTW. Wanneer dit plan de goedkeuring zou krijgen dan gaan huishoudens vanaf 2016 dus meer betalen voor de maandelijkse energierekening.

Energietarieven vergelijken om energierekening te verlagen

Daarom blijft het van belang dat huishoudens hun energietarieven goed blijven vergelijken om zo te kunnen besparen op de energierekening 2016. Ondanks het feit dat er veel veranderingen worden doorgevoerd kan men nog altijd een goedkopere energieleverancier zoeken die hun de goedkoopste energietarieven aanbied.

Variabele tarieven energie en gas goedkoper

Vooral wanneer het een variabel contract betreft gaan mensen minder betalen voor hun energie en gas. Ook hier kan men een voordeel behalen door energie te vergelijken. Voor de mensen die nog geen overstap hebben gemaakt naar een goedkoper energiecontract is het lonend om deze energietarieven te vergelijken. Op basis van van uw postcode en huisnummer en uw huidige energieleverancier zult u binnen enkele seconden zien waar u het goedkoopste uit bent.

Verlaag uw maandlasten voor de energierekening

Het vergelijken van energie is belangrijk omdat u uw maandlasten kunt verlagen. De eindafrekeningen van de energieleveranciers zijn waarschijnlijk al op de mat gevallen en misschien moet u wel geld bijbetalen. In dat geval verhoogd de energieleverancier automatisch uw voorschotbedrag met een paar tientjes en dat loopt uit tot het betalen van een hogere energierekening. Begin nu alvast met energie vergelijken en bespaar op de energieprijzen 2016.

Bron: Telegraaf

Energiebelasting op gas in 2016 waarschijnlijk verhoogd
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!