Energiebesparing op bestaande gebouwen

 

Volgens een recent rapport van ING kunnen vastgoedbeheerders en Corporaties veel besparen door hun gebouwen energiezuiniger te maken. De gebouwen nemen 30% in van het totale energieverbruik zo is gebleken uit het rapport.

Bouwbedrijven: Belangrijke factor in energiebesparing

De bouwbedrijven kunnen veel bijdragen aan de totale energiebesparing. ING stelt dat het rendabeler is om de gebouwen duurzamer te maken in plaats van te investeren in projecten voor nieuwe energie, zoals de windparken.

Sociale huursector gaat al verduurzamen

Afgelopen juni hebben de huurders, eigenaren en bouwbedrijven nog een akkoord ondertekend ”Stroomversnelling” dit akkoord is bedoeld om energiebesparing te realiseren in de sociale huursector, huurwoningen zullen worden verduurzaamd en het streven is om het energieverbruik in die sector terug te dringen. De verwachte renovatie’s in de huursector zullen tot aan 2020 zo’n € 6,5 mrd gaan kosten. Dit zal een besparing opleveren van € 19.000 per huurwoning. Ook zal dit tot aan 2020 ruimte creëren voor 2.000 extra banen in de bouwsector.

Energieprijzen vergelijken

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor een lagere energierekening. Een ander belangrijk aspect  zijn de energieprijzen. Energieleveranciers mogen zelf hun energieprijzen bepalen. Wie denkt dat de verschillen klein zijn, heeft het mis. Uit onderzoek van de NMa blijkt dat veel mensen energie vergelijken en op basis daarvan veranderen van energieleverancier.

Energie vergelijken loont de moeite. In 2012 zijn er maar liefst 1 miljoen mensen veranderd van leverancier. Hierdoor werd veelal een besparing behaald van meer 300 euro per huishouden.

Energiebesparing op bestaande gebouwen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.