Energiekosten €100 goedkoper dankzij lagere energieprijs

gas water licht

Het CBS meldt vandaag op haar website dat de energiekosten voor huishoudens gemiddeld met €100 goedkoper zijn geworden. Ondanks de verhoging van de belasting op gas betaal je volgens de tarieven per 1 juli €1672 per jaar voor energie en gas.

Belasting op gas duurder maar leveringsprijs gas juist goedkoper

Hoe dit precies komt heeft te maken met de leveringsprijzen voor gas want die zijn iets goedkoper geworden net als de transportkosten. We betalen 44% aan belasting en dat is 4% meer dan in 2015 en met de verhoogde belasting op gas is dat nu zelfs 53%. Toch zorgt de goedkopere energieprijs ervoor dat de energierekening per saldo toch €100 goedkoper uitvalt.

Energieprijzen het goedkoopste ten opzichte van gas

De prijzen voor elektriciteit zijn goedkoper dan de prijzen voor gas omdat energiemaatschappijen tegen een lage kostprijs hun elektriciteit kunnen inkopen. Het verschil tussen elektriciteit en gas lag in 2008 nog veel hoger en betaalde men meer voor gas omdat er een belastingkorting op elektriciteit werd gegeven. Het jaar daarop klapte de gasprijs weer in omdat de olieprijzen een stuk lager werden.

Weer veel overstappers van energie in 2016

Sinds 1 juli zijn er dan ook veel huishoudens gewisseld van energieleverancier door te kiezen voor de goedkoopste energiepakketten. Het energieverbruik hangt samen met de energierekening dus wanneer er weinig veranderd aan het verbruik zullen de kosten goedkoper worden.

Nederlanders betalen het meeste aan belastingen

Ook schreef het CBS dat huishoudens twee derde aan milieubelastingen hebben betaald in 2015. Zo heeft de overheid meer dan 20 mrd euro geïncasseerd aan milieubelastingen, en nog eens 4.5 mrd euro aan milieuheffingen. De milieuheffingen worden weer gebruikt om bepaalde milieudiensten te kunnen betalen. We betalen in Nederland veel aan belastingen, zo betalen we per jaar gemiddeld 5.5 miljard aan motorrijtuigenbelasting. En inde de overheid ook nog eens belasting op de invoer van nieuwe auto’s (BPM).

Wilt u profiteren van de lage energieprijzen en daarmee uw energiekosten verlagen? Start dan eerst met energie vergelijken en kies op basis van uw energieverbruik en postcode de goedkoopste energieleverancier en bespaar op uw energierekeningen.

Energiekosten €100 goedkoper dankzij lagere energieprijs
4 beoordelingen 9.5 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!