Energiekosten in 2019 fors hoger

energie vergelijken 2019De energiekosten in 2019 fors hoger voor huishoudens. Niet enkel de tarieven voor energie en gas zullen gaan stijgen, ook de belastingen worden weer hoger. Een gezin zal hierdoor een verhoging tegemoet gaan zien van circa €360. Dat betekent enkele tientjes meer per maand. De afgelopen jaren zagen we de energiekosten al stijgen en dat wordt volgend jaar niet anders.

Tarieven en belastingen omhoog in 2019

De kostprijzen voor energie en gas zullen duurder worden. En met name gas wordt het duurst. Ook de tarieven voor stroom worden iets duurder. Alle verhogingen zijn bedoeld om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Zo worden de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de energiebelasting gebruikt voor de transitie. Huishoudens zullen het dus weer gaan voelen in de portemonnee. De energiebelasting op stroom zal wel goedkoper worden. Maar uiteindelijk voelt de consument daar niet veel van.

Blijf energie vergelijken voor het meeste voordeel

Wat wel zal helpen is opnieuw energie vergelijken. Hiermee kunnen huishoudens weer een paar honderd euro besparen. De beste manier is om het energiecontract voor een jaar vast te leggen. Het liefst niet langer. Want daarmee ontzegt u zichzelf de overstapkorting elk jaar. De netbeheerders hebben ook een verhoging aangekondigd alleen blijft deze redelijk met €7 extra.

België zal meer stroom inkopen

Omdat de kerncentrales in België stil worden gelegd betekent het dat er meer Nederlandse stroom zal worden ingekocht. Automatisch zullen de tarieven dan ook duurder worden. En daar zullen wij ook genoeg van merken. Omdat onze energiekosten in 2019 fors hoger worden zullen we ook moeten besparen. Besparen op gas is belangrijker dan ooit. Vooral nu het kouder wordt kunnen we daar iets aan doen. Houdt de temperatuur in huis constant, en laat u niet overhalen de thermostaat toch hoger te zetten.

Echt geld besparen? Kies voor een actiekorting

Er zijn ontzettend veel energie aanbiedingen waaruit gekozen kan worden. Als u geen zin heeft om teveel te moeten betalen. Dan kiest u het beste voor een energiecontract zonder opsmuk. Dat wil zeggen: geen extra cadeau’s. U kunt dan gaan voor een energiecontract met een korting in geld. De meeste aanbiedingen daarin beloven een verlaagd voorschotbedrag. Het gaat dan vaak om een actietarief met een gemiddelde korting van €175 per jaar.

Energiekosten in 2019 fors hoger
5 beoordelingen 9.6 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!