Energieleverancier Delta levert vanaf 1 januari alleen nog maar groene stroom

WINDENERGY

Energieleverancier Delta heeft laten weten dat zij vanaf 1 januari 2016 haar klanten uitsluitend groene energie gaan leveren. Delta zal hiervoor haar eigen biomassa productie gebruiken en zij kopen gedeeltelijk windstroom in van windparken.

Besluit om groen te gaan hangt samen met beslissing opsplitsing

Dit besluit komt na het nieuws dat Delta zijn bedrijfsactiviteiten nu toch echt moet gaan opsplitsen. Delta heeft aangegeven voor 100% groen te gaan en met de omschakeling nemen ze dan ook hun verantwoordelijkheid voor het milieu. De kerncentrale te Borssele die al sinds 1973 bestaat zal nog wel kernenergie produceren maar deze kernenergie zal op de groothandelsmarkt verkocht worden.

Kernenergie om te schakelen naar duurzame energievoorziening

Het bedrijf heeft kernenergie nodig om de omschakeling naar 100% duurzame energie te kunnen maken. Ook moet de CO2 Ā uitstoot flink teruggedrongen worden en zal Delta hieraan gehoor geven. De kolencentrale die in Borssele staat zal eerder gaan sluiten ook omdat er zich een serie ongelukken heeft plaatsvonden.

C02 uitstoot meer terugdringen

Delta is voor het sluiten van alle kolencentrales en wanneer deze allemaal gesloten zijn kan de CO2 uitstoot met 25% teruggedrongen worden. Ook verwacht Delta nog meer te gaan verduurzamen wanneer het Gemini windpark in Groningen windenergie gaat produceren. Het windpark zal vanaf 2017 operatief zijn en kan 785.000 huishoudens in hun energiebehoefte voorzien.

Vanaf volgend jaar noemt Delta zich de groenste energieleverancier

De energieleverancier zegt na 1 januari 2016 de schoonste en grootste energieleverancier van Nederland te zijn. De CO2 uitstoot van Delta’s energieproductie zal dan een gemiddelde van 100 gram CO2 per kilowatttuur hebben terwijl het landelijke gemiddelde op 477 gram ligt. Vorig jaar sloot Delta een 10 jarige overeenkomst voor de afname van windenergie uit het offshore windmolenpark.

Weten wie de goedkoopste energieleverancier is bij u in de regio? Laat ons u helpen met energie vergelijken en bekijk hoeveel u kunt besparen.

Energieleverancier Delta levert vanaf 1 januari alleen nog maar groene stroom
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.