Energieleverancier Innova hield zich niet aan regels voor groene energie

 

groen gas

Wanneer een energieleverancier groene energie¬†aanbiedt dan dienen zij hiervoor een groencertificaat te hebben wat tegenwoordig de Garantie van Oorsprong is. Het bedrijf had wel de GvO’s ingekocht maar niet op een juiste manier verwerkt in haar administratie.

Innova krijgt strengere eisen opgelegd

De ACM besloot hierop om een aanvullend eisenpakket op te leggen aan de energieleverancier. Alleen op deze manier krijgt Innova nog de kans om nog groene energie te kunnen leveren. Voor consumenten is een GvO het bewijs dat een energieleverancier daadwerkelijk groene energie levert in plaats van grijze energie. In de jaren 2013 en 2014 bood de energieleverancier het groene product dan ook aan maar boekte de GvO’s niet in.

Groencertificaten verlopen

De Garantie van Oorsprong bleek ook verlopen te zijn dus het certificaat kon niet opnieuw gebruikt worden. Daarmee verkocht Innova in feite grijze energie. De ACM heeft Innova opgelegd haar stroometiket die op de website staat te veranderen. De ACM zal er op toezien dat het bedrijf haar administratie op orde krijgt.

Bekijk stroometiket goed per energieleverancier

Met een Garantie van Oorsprong kan een energieleverancier bewijzen dat zij groene energie leveren, en de geleverde stroom kan maar eenmaal als groene energie verkocht worden. Certiq is de instantie die de GvO’s uitgeeft en de ACM controleert per groene stroom product ook het bijbehorende certificaat. In een energievergelijking kan men in het overzicht het stroometiket van de desbetreffende energieleverancier raadplegen om te zien of het grijze of groene energie betreft en de afkomstige bronnen.

Start een energievergelijking op EnergieVergelijking.nl en bekijk welke energieleverancier daadwerkelijk groene energie aanbied.

Bron:ACM

Energieleverancier Innova hield zich niet aan regels voor groene energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.