Energieleveranciers leveren nog steeds veel grijze stroom

Energieleveranciers leveren nog steeds veel grijze stroom Elk jaar voeren de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE een onderzoek uit naar de vergroening onder energieleveranciers. Ook de minder duurzame en de vervuilende leveranciers worden hierin opgenomen. Ook in 2018 is er weer een nieuwe stroomranking gepresenteerd. En wat blijkt? Energieleveranciers leveren nog steeds veel grijze stroom.

Voor het ootje gehouden door het energiebedrijf?

Zo worden consumenten eigenlijk voor de gek gehouden. Een energiebedrijf doet zich duurzaam voor maar levert ondertussen ook grijze stroom. Essent en Nuon/Vattenfall hebben sinds de vorige stroomranking hun investeringen in duurzame energie verhoogd. Hun gemiddelde cijfer is dus iets beter geworden. Toch wordt beide energiebedrijven verweten dat ze desondanks niet veel doen aan hun inkoopbeleid.

Hoe komt een stroomranking tot stand?

Een stroomranking wordt gebaseerd op de inkoop, verkoop en de levering. En in welke mate een energiebedrijf investeert in duurzame projecten. Niet elke energieleverancier produceert zijn eigen stroom, dus moeten zij deze inkopen. Daar houden de organisaties rekening mee in hun onderzoeken. Zo kwam uit de onderzoeken voort dat er veel grijze stroom wordt geleverd aan de zakelijke markt. De betreffende zakelijke afnemers moeten eigenlijk gaan kiezen voor duurzame energieleveranciers. Op die manier nemen ze zelf de regie in handen waar het duurzame energie betreft.

Welke energiebedrijven zijn het meest duurzaam?

De meest duurzame energieleveranciers leveren uitsluitend groene stroom. Dit kan uit eigen productie komen of ze kopen deze rechtstreeks in. Pure Energie, Qurrent en Vrijopnaam komen in de top 6 voor. Als u klant bent van één van deze energiebedrijven dan zit u dus goed. U mag als consument zelf kiezen voor een energiebedrijf. Bent u van plan over te stappen? Dan kunt u rekening houden met de duurzaamheid in uw energievergelijking. Alle groene stroom uit Nederland aanvinken levert u uitsluitend groene stroom aanbiedingen op. Alleen duurzame energieleveranciers in de energievergelijking? Vink die optie dan aan.

Als u nog geen gebruik maakt van groene stroom is dat uiteraard niet een drama. Voor een volgend energiecontract kunt u dat in overweging nemen. Groene stroom gebruiken is de beste manier om de CO2 uitstoot terug te dringen. Daarom wordt het belang van duurzaamheid onderstreept. Maar vaker de auto laten staan helpt de CO2 uitstoot ook terug te dringen. U heeft altijd de mogelijkheid om uw steentje bij te dragen.

Groene energie vergelijken is een keuze

Als u al bijna mag overstappen dan is groene energie vergelijken een juiste keuze. Doorzoek alle energie aanbiedingen en beding de laagste prijs. Tarieven voor energie en gas verschillen per energiebedrijf. Ook het type product kan verschillen. Als u niets aanvinkt dan is de kans groot dat uw product ook grijze stroom bevat. Wilt u pertinent groene energie vergelijken wilt dan moet u bepaalde opties aanvinken. En eenmaal het juiste energiebedrijf gevonden? Dan kunt u heel gemakkelijk de overstap maken.

Energieleveranciers leveren nog steeds veel grijze stroom
3 beoordelingen 8.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.