De Groene Stroomfabriek

De Groene Stroomfabriek Energievergelijking.nlWilt u graag meer weten over de zakelijke energieleverancier De Groene Stroomfabriek? Dan kunt u zich op deze pagina verder inlezen over deze energiemaatschappij. U leest onder andere over de actuele tarieven, contactgegevens, duurzaamheidsscore en meer. Ook kunt u direct overstappen naar deze leverancier via onze vergelijkingstool.

De Groene Stroomfabriek informatie

Over De Groene Stroomfabriek

De Groene Stroomfabriek is een groene energiemaatschappij, welke zich richt op ondernemers. Naar eigen zeggen wil het bedrijf vraag en aanbod van energie dichter bij elkaar brengen. Daarnaast vindt men duurzaamheid erg belangrijk: met behulp van slimme innovaties wil men stappen zetten naar een duurzamer Nederland.

Met de slimme energiemanager houdt u een goed overzicht van de kosten. Daarnaast biedt het bedrijf maatwerkoplossingen voor bedrijven. Op basis van uw bedrijfssituatie kunt u de energierekening zo scherp mogelijk krijgen.

De Groene Stroomfabriek werkt samen met de Energy Trading Company en Huismerk Energie. Men levert duurzame energie: 100 procent hernieuwbaar uit Nederland. Ruim 90 procent is opgewekt middels biomassa. Ook middels windmolens wordt nog energie opgewekt.

Actuele tarieven

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van De Groene Stroomfabriek? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Deze energiemaatschappij treft u alleen onder het kopje ‘zakelijk’, omdat het een zakelijke energieleverancier is.

U heeft als zakelijke klant twee mogelijkheden: u kunt kiezen voor een MKB/ZZP-energiepakket, maar ook voor een grootzakelijk energiepakket. Een MKB/ZZP-energiepakket lijkt op een normaal consumentencontract. Ook hier heeft u een een- of driejarig energiecontract en deze wordt na afloop van het contract omgezet naar een contract met onbepaalde looptijd. Zodra dit gebeurt, betaalt u een variabel tarief. Gedurende de contractperiode staat het tarief vast.

Als u kiest voor het grootzakelijke pakket, betaalt u daadwerkelijk op basis van de dagelijkse APX dagprijzen. Ook kunt u collectief inkopen bij een bepaalde energiebron.

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van de Groene Stroomfabriek? Raadpleeg dan de onderstaande vergelijkingstool.

Duurzaamheid

De Groene Stroomfabriek is, zoals de naam al doet vermoeden, een groene energieleverancier. Het stroometiket van het bedrijf geeft precies aan waar de energie vandaan komt. Uit dit stroometiket is op te merken dat De Groene Stroomfabriek alle klanten 100 procent duurzame energie uit Nederland leveren. Het grootste gedeelte bestaat uit biomassa: 90,1 procent. 9,8 procent bestaat uit windenergie en tot slot bestaat nog 0,1 procent uit zonne-energie. Deze gegevens zijn gecontroleerd voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Normaal- en daltarief

Kiest u voor een dubbele meter? Dan hanteert De Groene Stroomfabriek twee tarieven: een normaal- en daltarief. Gedurende doordeweekse dagen van 21.00 of 23.00 uur tot 07.00 uur betaalt u het daltarief. Ook in de weekenden en tijdens feestdagen betaalt u dit tarief. In de overige uren betaalt u het normaaltarief, welke iets hoger dan het enkeltarief. Over het algemeen kunt u echter het beste kiezen voor een enkeltarief. De meeste bedrijven zijn vooral overdag gedurende doordeweekse dagen actief.

De verschillen tussen het normaal- en daltarief zijn ook minimaal. Als u echt wilt besparen op uw energielasten kunt u kiezen voor de slimme energiemanager van De Groene Stroomfabriek. Ook energiezuinige apparatuur dragen bij aan een lagere energierekening.

Slimme meter voor bedrijven

Steeds meer bedrijven en huishoudens worden voorzien van de slimme meter. Ook zakelijke energieleveranciers willen graag dat hun klanten kiezen voor een slimme meter. De slimme meter voor grootzakelijke klanten is vaak een nóg geavanceerder model. Daarmee houdt u de bedrijfskosten goed in de gaten. Bovendien kunnen slimme meters op afstand worden uitgelezen door de energieleverancier. Dat is ook verplicht, indien u kiest voor het grootzakelijke pakket. Immers worden hier dagprijzen gerekend.

Beschikt u nog niet over een slimme meter in uw bedrijf? Dan kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Voor een voortijdige plaatsing betaalt u eenmalig bedrag van 60 euro exclusief btw.

Salderingsregeling

Heeft uw bedrijf zonnepanelen op het pand? Dat betekent dat u ook uw eigen energie opwekt. Indien u meer opwekt dan dat u verbruikt, heeft u de mogelijkheid om energie terug te leveren aan De Groene Stroomfabriek. Hiervoor ontvangt u een bedrag per kWh stroom. Dit staat bekend als de salderingsregeling.

Slimme energiemanager

Met de slimme energiemanager kunt u per maand, dag, uur of zelfs per kwartier bekijken hoeveel stroom u heeft verbruikt. Als u hiervan gebruik wilt maken, dient u de kwartierwaarden van uw slimme meter door te geven aan deze energieleverancier. Daar is een machtiging voor nodig. Dat kunt u gemakkelijk regelen via de website van het bedrijf.

De voordelen van de slimme energiemanager zijn als volgt:

  • 24/7 inzicht op uw energieverbruik;
  • Bewuster omgaan met energie;
  • Een actueel verbruiksoverzicht;
  • Energieverbruik inzien tot een kwartier nauwkeurig;
  • Overal en altijd toegankelijk.

Betaalmethoden

Het termijnbedrag wordt iedere maand rond de 24ste van uw zakelijke rekening getrokken. Standaard betaalt u middels automatische incasso. Wilt u betalen per factuur? Dan kunt u dit aangeven bij deze energieleverancier. U ontvangt altijd een kosteloze herinnering, indien u deze niet tijdig betaalt. Mocht het bedrag nadien alsnog niet ontvangen zijn, betaalt u een aanmaning. Dat bedraagt 15 euro administratiekosten.

Meterstanden doorgeven bij De Groene Stroomfabriek

Heeft u bericht ontvangen van De Groene Stroomfabriek over het doorgeven van de meterstanden? Dan kunt u uw meterstanden doorgeven via het inlogpaneel van de website. Hier voert u uw opnamekenmerk + huisnummer in. Vervolgens kunt u de meterstanden invoeren. Indien u beschikt over een slimme meter, hoeft u uw meterstanden niet zelf door te geven. Deze kunnen namelijk op afstand worden uitgelezen.

Uw contract bij De Groene Stroomfabriek opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij De Groene Stroomfabriek opzeggen? Dan is het raadzaam om te kijken naar uw huidige contractperiode. Beschikt u momenteel over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u deze op ieder moment opzeggen. Is dat niet het geval en u zegt uw contract toch op? Dan kan het zijn dat u een overstapboete moet betalen.

U kunt contact opnemen met de klantenservice van De Groene Stroomfabriek, indien u uw contract wilt opzeggen. Als u echter overstapt naar een andere energieleverancier, hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen. Uw nieuwe energiemaatschappij zal dit namelijk voor u doen.

Overstappen met boete naar De Groene Stroomfabriek?

Wilt u graag overstappen met een boete naar De Groene Stroomfabriek? Dan dient u er rekening mee te houden dat deze boete voor eigen rekening is. Deze energieleverancier neemt de boete van uw voormalige energieleverancier namelijk niet over.

Tip: bekijk ook ons overzicht met energieleveranciers die de overstapboete wel overnemen.

Hoe kan ik overstappen naar De Groene Stroomfabriek?

Wilt u graag overstappen naar De Groene Stroomfabriek? Dan kunt u zich gemakkelijk aanmelden via onze vergelijkingstool. Bij de zakelijke aanbieders staat De Groene Stroomfabriek genoteerd. Als u specifiek voor deze aanbieder wilt kiezen, kunt u dat aangeven in de filters.

Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer van uw bedrijf in. Op basis daarvan kan de rekentool bekijken welke aanbieders allemaal leveren op uw bedrijfsadres. Daarnaast kunt u uw verbruik invoeren. Op basis daarvan kan de rekentool de jaarlijkse kosten berekenen.

Heeft u een geschikt contract gevonden in het overzicht? Klik dan op ‘aanvragen’. Vanaf dat punt hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te voeren. Vervolgens ontvangt u daarvan een bevestiging van de uitgekozen energiemaatschappij.

Overstapservice

Als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier, profiteert u altijd van de handige overstapservice. Dat betekent onder andere dat u uw oude energiecontract niet hoeft op te zeggen. Dit gaat namelijk automatisch, indien u overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Zo weet u zeker dat u niet tegen dubbele zakelijke energiekosten aanloopt. Bovendien weet u ook zeker dat u niet zonder gas en stroom komt te zitten. Als dat gebeurt, kan dat nog weleens veel omzet kosten. De overstapservice maakt het overstappen gelukkig betrouwbaar en eenvoudig.

Hoe kan ik De Groene Stroomfabriek bereiken?

Wilt u graag contact opnemen met De Groene Stroomfabriek? Dat kan gelukkig op meerdere manieren: per telefoon, per mail of u kunt een afspraak inplannen bij het bedrijf. Op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur kunt u bellen met het nummer 088 – 105 11 33. Daarvoor betaalt u het lokale tarief. Ook als u een afspraak wilt inplannen, kunt u datzelfde nummer draaien.

Stuurt u daarentegen liever een mailtje? Dan kunt u simpelweg een vraag of opmerking mailen naar info@degroenestroomfabriek.nl. U ontvangt binnen twee werkdagen een passende reactie van de energieleverancier.

De contactgegevens van het bedrijf zijn als volgt:

De Groene Stroomfabriek
Adres:
Kerkenbos 1057b, 6546 BB Nijmegen
Telefoonnummer: 088 – 105 11 33 (lokaal tarief, werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur)
E-mailadres: info@degroenestroomfabriek.nl
KvK-nummer: 62 31 83 81
Btw-nummer: NL854764598B01
Oprichting: 6 januari 2015
Rechtsvorm: naamloze vennootschap

De algemene voorwaarden van het bedrijf en overige voorwaarden kunt u terugvinden op de officiële website van het bedrijf.

Contact met ons opnemen?

Wilt u graag contact met ons opnemen? Heeft u bijvoorbeeld nog vragen met betrekking tot het vergelijken op onze website? Of heeft u andere vragen of opmerkingen over onze website? Dan kunt u op ieder moment contact met ons opnemen via het contactformulier. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Gedurende deze uren sturen we u graag een passende reactie. U kunt er ook voor kiezen om hieronder een reactie achter te laten. Deze reactie is openbaar en is ook zichtbaar voor andere bezoekers van onze website.

Vergelijk De Groene Stroom Fabriek met andere energieleveranciers

Wat vindt u van De Groene Stroomfabriek? Laat uw stem achter middels een sterrenbeoordeling.

Plaats een reactie