Energiedirect.nl opzeggen

Wilt u graag uw contract bij energiedirect.nl opzeggen? Dan kunt u uw energiecontract op meerdere manieren opzeggen. Het is afhankelijk van uw situatie wat de beste manier van opzeggen is. Uiteraard leggen wij dit graag uit op deze pagina. Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan is energiedirect.nl opzeggen niet nodig. U kunt namelijk direct starten met energie vergelijken en zodoende de overstap maken. De overstap wordt dan namelijk voor u geregeld middels de gratis overstapservice.

Energiedirect.nl opzeggen en overstappen naar een nieuwe energieleverancier

Wilt u graag energiedirect.nl opzeggen en vervolgens overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij? Dan hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen, want dit wordt namelijk voor u gedaan. U kunt simpelweg energieleveranciers vergelijken en overstappen van energieleverancier. Via de gratis overstapservice energie wordt uw oude contract dan automatisch opgezegd.

Energiedirect.nl opzeggen en geen nieuw energiecontract aanvragen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u uw contract wilt opzeggen, maar dat u geen nieuw energiecontract nodig heeft. Dat kan voorkomen in verschillende situaties:

  • U gaat verhuizen naar het buitenland en heeft dus geen stroom en gas meer nodig;
  • U betrekt een huurwoning, waar gas en stroom al inbegrepen is;
  • Het betreft een verhuizing, waarbij u samen met uw partner gaat wonen. Een van de twee partners kan het energiecontract meenemen naar het nieuwe woonadres, maar dat kan niet door beide partners. U kunt energiedirect.nl opzeggen of meeverhuizen.

Herkent u een van de bovenstaande gevallen? Dan kunt u energiedirect.nl opzeggen middels een opzegbrief energieleverancier. Het is hierbij belangrijk dat u om een opzegbevestiging vraagt. Dan is het voor beide partijen duidelijk dat het energiecontract is opgezegd.

Een nieuwe energieleverancier uitkiezen?

Wilt u graag een nieuwe energieleverancier uitkiezen? Dan hoeft u, zoals gezegd, uw huidige contract niet op te zeggen. U kunt hier direct uw energiekosten berekenen en de overstap maken naar een nieuwe energiemaatschappij. Energiemaatschappijen vergelijken via Energievergelijking.nl gebeurt altijd op onafhankelijke basis. Zorg ervoor dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert voor een goede berekening.

Betreft het een verhuizing?

Betreft het een verhuizing en wilt u om die reden energiedirect.nl opzeggen? Dan kunt u eventueel ook uw energiecontract meeverhuizen naar uw nieuwe woonadres. U kunt deze administratieve wijziging doorgeven via de website van energiedirect.nl. Echter kan dit natuurlijk ook een goed moment zijn om eens de overstap te maken. Immers moet u nu toch al een wijziging doorgeven, dus waarom dan niet direct overstappen van energieleverancier? Misschien is er wel een betere deal voor u.

Als het een verhuizing betreft, zullen er nieuwe termijnbedragen komen op uw nieuwe adres. Dat is ook het geval als u klant blijft bij deze energieleverancier. Het historisch verbruik van de woning is namelijk ook een factor.

Kosten energiedirect.nl opzeggen

Wilt u graag uw contract bij energiedirect.nl opzeggen? Dan zijn daar – in principe – geen kosten aan verbonden. Als u echter te vroeg overstapt van energieleverancier, kan het wel zijn dat u een overstapboete betaalt. Daarom is het raadzaam om pas over te stappen zodra u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Er zijn enkele leveranciers die de overstapboete overnemen. Raadpleeg daarvoor dit artikel: welke leveranciers vergoeden de overstapboete?

Plaats een reactie