ENGIE Energie opzeggen

Wilt u graag ENGIE Energie opzeggen? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Als u echter wilt overstappen van energieleverancier, hoeft u uw huidige energiecontract niet op te zeggen. Gaat u echter verhuizen naar het buitenland of betrekt u een huurwoning waar stroom en gas al inbegrepen is? Dan moet u ENGIE Energie opzeggen aan de hand van een opzegbrief. Hieronder vertellen wij over de verschillende mogelijkheden.

ENGIE Energie opzeggen en overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij

Bent u op zoek naar een nieuwe energieleverancier en wilt u om die reden ENGIE Energie opzeggen? Dan hoeft u uw energiecontract niet zelf op te zeggen. Uw energiecontract wordt dan namelijk voor u opgezegd middels de gratis overstapservice. Middels de overstapservice weet u altijd zeker dat u geen dubbele kosten betaalt voor uw energierekening. Bovendien blijft de levering van stroom en gas gewoon doorgaan. U kunt hier energie vergelijken voor de beste deal.

ENGIE Energie opzeggen en geen nieuw energiecontract aanvragen

Wilt u echter ENGIE Energie opzeggen en geen nieuw energiecontract aanvragen? Dan zult u in dat geval wel uw huidige contract moeten opzeggen. Daarvoor kunt u een standaard opzegbrief gebruiken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de klantenservice van ENGIE Energie. Zorg er echter voor dat u een bevestiging ontvangt, zodat beide partijen daadwerkelijk weten dat het energiecontract is stopgezet. Daarmee voorkomt u vervelende verrassingen achteraf.

Kiezen voor een nieuwe energieleverancier?

Wilt u kiezen voor een nieuwe energieleverancier? Dan kunt u hier uw energiekosten berekenen voor de beste deal. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik kunt u eenvoudig en snel berekenen welke deal het beste bij u past. Voor het gemak zetten wij de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Zoals gezegd hoeft u uw energiecontract bij ENGIE Energie niet zelf op te zeggen.

Betreft het een verhuizing?

Gaat u echter verhuizen en wilt u om die reden ENGIE Energie opzeggen? Dan hoeft dat niet altijd. Als u ook op nieuwe woonadres namelijk weer energie wilt ontvangen, kunt u uw huidige energiecontract namelijk gewoon meeverhuizen. In dat geval hoeft u alleen maar uw meterstanden door te geven van zowel uw oude als uw nieuwe woning. ENGIE Energie kan in dat geval gewoon uw energieleverancier blijven.

Toch kan dit ook een goed moment zijn om de overstap te maken. Immers zijn er talloze energieleveranciers waar u uit kunt kiezen. Beschikt u inmiddels toch over een contract met onbepaalde looptijd? Maak dan vrijblijvend een energievergelijking en kijk of er misschien en betere deal is. Nieuwe klanten kunnen namelijk profiteren van leuke energie aanbiedingen. Wacht daarom niet langer en maak de overstap.

Kosten ENGIE Energie opzeggen

Wilt u graag ENGIE Energie opzeggen? Dan hoeft dat niet per se geld te kosten. Indien u namelijk beschikt over een contract met onbepaalde looptijd, kunt u ieder op moment overstappen van energieleverancier. Heeft u echter een contract met bepaalde looptijd? Dan kan het voorkomen dat u een overstapboete moet betalen. Sommige energieleveranciers nemen de overstapboete over. Bekijk daarvoor dit artikel: welke leveranciers vergoeden de overstapboete? Het is echter raadzaam om de overstap pas te maken indien u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd om onnodige kosten te voorkomen.

Reviews

Gemiddelde score / 5. Aantal stemmen:

Volg ons op sociale media!

Geef feedback over dit bericht

Plaats een reactie